Gemeente Wervershoof


Verklaring berichtgeving betreffende De Vlietlanden

26-04-2010
Het college van B&W heeft kennis genomen van het artikel In het Noord Hollands Dagblad van 21 april over de aktie van de dorpsraad Wervershoof met betrekking tot de Vlietlanden. Het artikel geeft, naar het college aanneemt onbedoeld, een verkeerd beeld van de werkelijkheid. Daarom hecht het college eraan het volgende te verklaren.
Ten eerste,
De gemeenteraad heeft, met het oog op de vaststelling van het bestemmingsplan De Vlietlanden, als kader aan het college van B&W meegegeven dat de bestemmingswijziging, behoudens de plankosten, geen geld mag kosten voor de burgers van Wervershoof. Voor het college geldt dit kader als leidraad voor haar handelen. Van gesuggereerde miljoenenkosten voor de burger kan geen sprake zijn. Dat bedrag is volkomen uit de lucht gegrepen.

Ten tweede,
De sector waar mevrouw Wilms bestuurlijke verantwoordelijkheid voor draagt heeft geen enkele bemoeienis met het opstellen van het bestemmingsplan De Vlietlanden.
De voorbereiding van het bestemmingsplan gebeurt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de wethouder ruimtelijke ordening. Vanuit de coördinerende rol is de burgemeester er regelmatig bij betrokken. Als ambtelijke voorstellen in het college worden behandeld, verlaat wethouder Wilms de vergadering. Daarvan wordt aantekening gemaakt in het verslag. Het college verklaart nadrukkelijk dat wethouder Wilms op geen enkele wijze betrokken is bij de voorbereiding van en besluitvorming over het bestemmingsplan De Vlietlanden in het college van B&W. De gebruikte tekst is suggestief en beschadigend en niet op feiten gebaseerd.

Ten derde,
De verwijzing naar de brief van minister Ter Horst is niet relevant. Die brief had geen betrekking op de positie van de wethouder.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171