Watersportverbond - KNWV

Lundh nieuwe Talentcoach

maandag 26 april 2010

Internationaal topcoach en professioneel zeiler Mikael Lundh is per 20 april begonnen als de nieuwe Talentcoach voor de Laser Standaard. De geboren Zweed, tegenwoordig woonachtig te Antwerpen, gaat een
belangrijke rol spelen in de opleiding van talentvolle Laserzeilers richting de Deltalloyd Kernploeg.

Uitvalsbasis Scheveningen
Lundh zal als uitvalsbasis veelvuldig gebruik gaan maken van het International Sailing Center Den Haag waar de talenten, nu en in de toekomst, steeds meer zullen gaan wonen, studeren en trainen.
Scheveningen is hiermee Nationaal Trainingscentrum voor Talenten binnen het Watersportverbond Talentplan.
Naast het trainen van de jonge Laserzeilers heeft Mikael duidelijk aangegeven actief op zoek te gaan naar Talent in de verschillende opleidingsklassen richting de Laser. Graag helpt hij de zeil(st)ers en hun trainers op weg in een internationale topzeilcarriere.

Ervaring Mikael Lundh
Mikael was in het verleden al eerder actief voor het Watersportverbond als coach voor de Europe en 470. Naast zijn coachwerk deed hij veel ervaring op in de wereld van de grote jachten.
Op zijn CV staat deelname aan evenementen als:

* Louis Vutton Cup

* Admirals Cup

* Fastnet Race

* Withbread Round the World Race

* The Race

* Volvo Ocean Race

Het Watersportverbond heeft in Mikael een zeer ervaren coach en zeiler gevonden welke de huidige zeilers goed op weg kan helpen richting een echt topsport leven.
Meer informatie over het Watersportverbond Talentplan is te vinden via www.watersportverbond.nl/talentplan