Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 28 januari 2010

MIDLAKE MET NIEUW ALBUM 'THE COURAGE OF OTHERS' OP ZAK NAAR NEDERLAND

Na een al nagenoeg uitverkocht optreden in Paradiso op 10 februari komt de Amerikaanse band Midlake in april terug naar Nederland voor vier shows. De low-fi indierockband brengt begin februari hun nieuwste album The Courage Of Others uit op het kwaliteitslabel Bella Union. Dit is de opvolger van hun doorbraak album The Trials Of Van Occupanther, door veel critici bestempeld als een van de beste albums van 2006. En het ziet er, gezien de eerste reacties in de pers, naar uit dat The Courage Of Others evenals zijn voorganger een van de meest essentiële releases van zijn jaar wordt. Midlake staat op 19 april in Tivoli Utrecht, 26 april in WATT Rotterdam, 27 april in Doornroosje Nijmegen en 28 april in Vera Groningen.

Midlake is de missing link tussen de verzorgde poprock uit de jaren zeventig en de rammelende indierock van nu. De groep werd begin 2000 gevormd door vijf vrienden die elkaar leerden kennen op de North Texas School of Music. Het eerste album Bamnan and Slivercork (2004, Bella Union) leverde Midlake vergelijkingen op met bands als Flaming Lips en Mercury Rev. Maar het was The Trials Of Van Occupanther, met schitterende songs als Roscoe en Head Home, dat ze midden in de spotlight plaatste. Hun muziek valt te omschrijven als sterk op muziek uit de jaren zeventig geïnspireerde folk-rock, met veel meerstemmige zang en originele, subtiele instrumentatie. Een soort mix van Neil Young, Fleetwood Mac, America, Radiohead, Mercury Rev en Flaming Lips.

De band omschrijft het nieuwe album ten opzichte van zijn voorganger als volgt: "It may share the same gorgeously analogue-warm electro-acoustic template as Van Occupanther but it's a slower, darker and more carved record, both eerier and dreamier. Perfect, in other words, for its February release date, at the height of winter."

De voorverkoop voor Midlake in WATT start op zaterdag 30 januari om 10.00 uur, uitsluitend via www.watt-rotterdam.nl, alle 400 Primera winkels in Nederland, en in Rotterdam ook bij Plato (Meent) en Velvet Music (Oude binnenweg).

MA 26 04 2010 MIDLAKE & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 16,- (excl. servicekosten) zijn vanaf zaterdag 30 januari 10.00u in de voorverkoop verkrijgbaar, uitsluitend via de website van WATT, alle Primera winkels, en in Rotterdam ook bij Plato (Meent) en Velvet Music (Oude binnenweg).

www.watt-rotterdam.nl / www.midlake.net

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /