Ingezonden persbericht


Johnson Controls en Stichting Prins Albert II van Monaco stellen uitvoerend comité voor van Euro-Mediterraans Energie-efficiëntie Forum

Forum vindt plaats in Monaco op 26 april 2010

MONACO, 11 februari 2010 - Johnson Controls, Inc. (NYSE:JCI) en de Stichting Prins Albert II van Monaco stellen vandaag de leden voor van het uitvoerend comité van het Euro-Mediterraans Energie-efficiëntie Forum. Het comité staat in voor de inhoudelijke sturing van de eerste editie van het Forum, die op 26 april plaatsvindt in Monaco. Het comité wil de dialoog en het debat over het beleid inzake energie-efficiëntie stimuleren en bestaat uit academici en prominenten van overheden, ngo's en privé-bedrijven. De leden zijn:


* Steve Howard, CEO, The Climate Group

* Luc Bas, Head of Government Relations Europe, The Climate Group
* Samantha Smith, Head of Kyoto Business Development, Statoil Hydro
* Professor Dr. Philippe Haspeslagh, Decaan Vlerick Management School
* Agostino Renna, VP & GM, Sales & Marketing / South & Central Europe, Energy Solutions, Johnson Controls
* Lionel Schutz, Director of Business Development, The Prince Albert II of Monaco Foundation
* Raoul Viora, Secretary of Monegasque Committee, World Energy Council
* Gilles Tonelli, Government Counsellor, Facilities, Environment and Town Planning - Monaco

Het Euro-Mediterraans Energie-efficiëntie Forum brengt ervaren beleidsmakers, ngo's en beslissingsnemers uit de publieke en private sector in de Europese Unie en het Middellandse-Zeegebied samen om actie te ondernemen rond energie-efficiëntie. Het evenement vindt plaats op maandag 26 april 2010 in het Fairmont Hotel in Monaco.

Het uitvoerend comité bestaat uit gerenommeerde specialisten die elk hun unieke expertise en visie bijdragen aan het debat over hoe energiebesparende maatregelen optimaal kunnen worden ingezet in de strijd tegen de klimaatverandering. De leden van het comité zijn, en blijven, actief in de promotie en het onderzoek van energie-efficiëntie en de urgentie ervan. Het comité wil de drijvende kracht vormen om de Europees-Mediterraanse regio hierin vooruit te stuwen.

"Energie-efficiëntie is een win-winsituatie. Het kan zorgen voor ongeveer een kwart van de emissievermindering die nodig is om de klimaatopwarming te stoppen, en het kan bedrijven en huishoudens miljarden dollar per jaar besparen in energiekosten. Meer nog, deze maatregelen zijn relatief goedkoop en makkelijk te implementeren", stelt Steve Howard, CEO van The Climate Group.

"Het is belangrijk voor beslissingsnemers om de economische en ecologische implicaties van energiebesparing voor hun organisaties volledig te begrijpen. Als businessscholen is het onze verantwoordelijkheid om hier zoveel mogelijk toe bij te dragen", aldus professor Dr. Philippe Haspeslagh, Decaan van de Vlerick Management School.

Dit forum is het eerste concrete initiatief van de strategische alliantie die Johnson Controls en de Stichting Prins Albert II van Monaco in 2009 vormden. Het forum zal de toon zetten voor andere initiatieven van de alliantie om overheden, bedrijven en consumenten bewust te maken en aan te sporen tot actie in verband met energie-efficiëntie en klimaatverandering.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het forum: www.ee-forum.eu.

---

Over Johnson Controls
Johnson Controls (NYSE: JCI) is de wereldleider die vindingrijkheid op plaatsen brengt waar mensen leven, werken en reizen. Door de integratie van technologieën, producten en diensten, ontwikkelen we slimme omgevingen die de relatie tussen mensen en hun omgevingen opnieuw definiëren. Ons team bestaande uit 130.000 medewerkers creëert een prettiger, veiliger en meer duurzame wereld via onze producten en diensten voor meer dan 200 miljoen voertuigen, 12 miljoen huishoudens en één miljoen commerciële gebouwen. Ons commitment voor duurzaamheid resulteert in onze inzet voor het milieu, voor een goede bedrijfsvoering in onze werklocaties en gemeenschappen en ten aanzien van de producten en diensten die we aan onze klanten leveren. Voor aanvullende informatie, bezoekt u: http://www.johnsoncontrols.com.

Over de Stichting Prins Albert II van Monaco
De Stichting werd in juni 2006 opgericht door Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Albert II en wijdt zich aan de bescherming van het milieu en het promoten van wereldwijde duurzame ontwikkeling. De inspanningen van de Stichting focussen op 3 sectoren: klimaatsverandering en hernieuwbare energie, biodiversiteit, en water en verwoestijning. De Stichting steunt projecten in 3 regio's: het Middellandse-Zeebekken, de Poolgebieden en minst ontwikkelde landen. De Stichting Prins Albert II van Monaco steunt initiatieven van publieke en private organisaties in de domeinen van onderzoek, technologische innovatie en sociaalbewuste toepassingen. De Stichting wil een versneller zijn van projecten en oplossingen voor het milieu. Ze engageert zich om het bewustzijn te vergroten bij burgers en staten door communicatiecampagnes die maximale mobilisering garanderen. Om innovatie te stimuleren en ontwikkelen, steunt de Stichting wetenschappelijke en technische monitoring op internationaal niveau. Indien u meer informatie wenst of u wil een gift doen aan de Stichting, surft u naar: www.fpa2.com.




Ingezonden persbericht