Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 april 2010

PERSBERICHT

26 april: Uitreiking VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 aan Anton Goudsmit

Op maandag 26 april aanstaande ontvangt gitarist, componist en bandleider Anton Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs 2010 in het Bimhuis te Amsterdam.

Voor deze bijzondere gelegenheid heeft Anton Goudsmit een speciaal programma samengesteld, met o.a. Estafest, een duo met Arnold Dooyeweerd, The Ploctones, Fugimundi, het Yedo Gibson Trio en het New Cool Collective.

Er is een beperkte kaartverkoop, die van start gaat op donderdag 15 april, om 13.00 uur, uitsluitend via de kassa van het Bimhuis: 020-7882188 (maximaal 2 kaarten p.p.).

Voor de thuisblijvers zendt de VPRO het volledige programma (van 20.00 tot 24.00 uur) op 26 april live uit op Radio 6 én als videocast op het internet: http://vprojazzlive.radio6.nl (op deze website zijn de uitzendingen achteraf ook nog 'on demand' te beluisteren/bekijken).

De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van ¤ 12.500. De toekenning van de prijs vindt jaarlijks plaats onder auspiciën van de VPRO en Muziek Centrum Nederland.

Wilt u meer weten over de VPRO/Boy Edgar Prijs? Op www.vproboyedgarprijs.nl treft u onder meer de volgende informatie aan:
* VPRO//Boy Edgar Prijs 2010 juryrapport

* biografie Anton Goudsmit
*¢ discografie Anton Goudsmit
*¢ foto Anton Goudsmit

* tourneeschhema The Ploctones

* VPRO/Boy Edgaar Prijs geschiedenis

* winnaars Wessel Ilcken en VPRO/Boy Edgar Prijs

Uitgebreide informatie over de VPRO/Boy Edgar Prijs is te vinden op www.vproboyedgarprijs.nl en http://vprojazzlive.radio6.nl.

Meer informatie over Anton Goudsmit is te vinden op www.myspace.com/antongoudsmit en op www.ploctones.com.


---

Noot voor de redactie,