Gemeente Nuth


Informatie-avond reconstructie N298 Hunnecum

De provincie Limburg start vanaf september 2010 met de reconstructie van de kom Hunnecum, die is gelegen aan de provinciale weg N298. Het definitieve schetsontwerp, dat in samenwerking met gemeente Nuth tot stand is gekomen, is gereed en dit wil de provincie dan ook aan aanwonenden, ondernemers, bedrijven en overige belangstellenden presenteren. Om het plan toe te lichten organiseren de provincie Limburg en de gemeente Nuth een informatieavond op maandag 26 april a.s. in het Cultureel Trefcentrum te Nuth vanaf 20:00 uur.

Â

Tijdens deze avond wordt er uitleg gegeven over het plan en krijgen bezoekers de gelegenheid vragen te stellen. Verder zal er aangegeven worden wat het verdere proces is om te komen tot uitvoering.

Â

De doelstelling van dit project is de veiligheid en verkeersleefbaarheid te verbeteren, zonder de doorstroming en de verkeersafwikkeling aan te tasten. Om dit te bereiken verlaagt de provincie de maximumsnelheid van 70 km/h naar 50 km/h, wordt er een komremmer aangelegd komende uit de richting Aalbeek en wordt er een zogenaamde visuele rijbaanscheiding (dubbele witte strepen in de as van de weg) aangebracht. Verder komen er duidelijk parkeervoorzieningen, worden de bushaltes geoptimaliseerd en vluchtheuvels aangelegd. Ten slotte zal het voetpad doorgetrokken worden van Op den Toren tot aan de Kempkensweg, worden de fietspaden en het asfalt op de rijbaan tussen Aalbeek en Hunnecum vervangen en vervangt men het asfalt van de rijbaan tussen Hunnecum en de Pastorijestraat.

Â

Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Gerrie Posthuma of Carlo Gurian van de Provincie Limburg, respectievelijk bereikbaar onder 043-3897561 en 043-3899971.