IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, LLINK, NMO/NIO, IKON
Maandag 26 t/m vrijdag 30 april 2010
19.00-21.00 uur


* Maandag 26 april
Omroep: Llink, presentatie: Pieter Hilhorst

Pieter Hilhorst ontvangt journalist Margalith Kleijwegt. Haar boek 'Sofia' gaat over een Marokkaans meisje dat met een Nederlandse jongen wil trouwen. Strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops spreekt over zijn thriller 'Advocaat van de president'.


* Dinsdag 27 april
Omroep: NIO, presentatie: nog onbekend

Geen opgave ontvangen.


* Woensdag 28 april
Omroep: Llink, presentatie: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken spreekt met hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant, die dit jaar dertig jaar bestaat. Zij spreken over de emancipatie van homoseksuelen de afgelopen dertig jaar en de recente uitspraken van de katholieke kerk.


* Donderdag 29 april
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas heeft socioloog/journalist Herman Vuijsje te gast. 'Het achterhuis' in Amsterdam is uitgegroeid tot een icoon waarvan een enorme kracht uitgaat. Maar van wie is deze icoon eigenlijk? Vuijsje schreef met cultuurpsycholoog Jos van de Lans Het Anne Frank Huis.Een biografie.


* Vrijdag 30 april
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Op deze Koninginnedag geen live uitzending, maar in de serie 'Theodor Holmans mooiste interviews' een bewerking van een eerder in OBA Live gehouden interview met Annemiek Nelis over De Maakbare Mens. Nelis is directeur van het CSG, een instituut dat onderzoek doet naar de relatie tussen samenleving en vraagstukken die te maken hebben met DNA en genetische aanleg. Niet alle eigenschappen zijn erfelijk bepaald, omgeving speelt een rol. En: zijn genen te beïnvloeden?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl