KvK zoekt ondernemerstalent op Utrechtse vrijmarkt

26/04/2010 07:00

Kamer van Koophandel Midden-Nederland

Tijdens de Utrechtse vrijmarkt op donderdagavond 29 april (Koninginnenacht) gaat de Kamer van Koophandel Midden-Nederland op zoek naar ondernemerstalent in de binnenstad.

Waarom? Op geen enkele andere dag van het jaar zijn er zoveel potentiële ondernemers actief. Jong en oud hebben de avond van hun leven omdat ze ontdekken waar hun echte passie ligt: bij het zelfstandig ondernemen. Waarom daar dan niet mee doorgaan? De KvK moedigt ze graag aan en helpt ondernemers verder.

Drie KvK-teams gaan die avond op pad om dit ondernemertalent op te sporen en te selecteren. Criteria zijn lef, creativiteit en originaliteit. Uit de geselecteerde kandidaten worden twee categorieën gekozen: aanstormend talent tot en met 15 jaar en het beste 'volwassen' ondernemerstalent.

Uiteindelijk wijst de jury twee winnaars aan. Om 20.20 uur reikt burgemeester Aleid Wolfsen in het gebouw van de KvK de prijzen uit. Dit is midden in het vrijmarktgebied in Wijk C aan de Waterstraat (tegenover café Dikke Dries).

Energie voor ondernemers

Met de actie op de vrijmarkt wil de KvK (potentiële) ondernemers energie geven. Ondernemers die de teams tegenkomen, krijgen daarom een energiereep in oranje verpakking met de tekst 'Energie voor ondernemers'.

Op www.kvk.nl/mn-eerstestap kunnen ondernemerstalenten zich inschrijven voor een gratis oriëntatieavond op dinsdag 8 juni. De KvK wil ondernemerstalent inspireren en helpen om - goed voorbereid - de stap naar het ondernemerschap te zetten.





http://www.kvk.nl/mn-eerstestap