Wendie Sonneveld gaat naar Het Expertise Centrum (HEC)

26/04/2010 08:02

Het Expertise Centrum

Den Haag - Met ingang van heden treedt mevrouw drs. W.N. (Wendie) Sonneveld EMIA RO in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC).

Wendie Sonneveld (1978) begon haar loopbaan, na haar studie Bestuurskunde, in 2002, bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) als auditor van de Departementale Auditdienst. Binnen dit ministerie was Sonneveld verantwoordelijk voor het uitvoeren en afwikkelen van financiële audits en vraaggestuurde auditopdrachten. Voor BZK deed zij onder meer onderzoek naar het integriteitbeleid, P-Direct en naar de informatiebeveiliging en het ICT-beleid.

Vanaf 2005 vervolgde Sonneveld haar carrière bij het Ministerie van Financiën. Binnen de Directie Coördinatie Auditbeleid Departementen fungeerde zij als beleidsadviseur binnen verschillende projecten. Zij was onder meer adviseur van de (plaatsvervangend) Secretaris-generaal inzake het reorganisatietraject één gezamenlijke Rijksauditdienst. Naast de uitvoering van auditis o.a. op P-Direct was Sonneveld verantwoordelijk voor het actualiseren, ontwikkelen en verbeteren van het vaktechnische beleid en de kaderstelling, vertegenwoordigde zij namens Financiën de Rijksauditdienst en hield zij zich bezig met het ontwikkelen van collega's door middel van coaching. In 2006 heeft Sonneveld de opleiding tot Internal Auditing afgerond.

Wendie Sonneveld heeft veel ervaring met audits en advies op bepaalde aspecten van beleidsvorming en -uitvoering, beheer- en bedrijfsvoeringonderzoek en samenwerking binnen de rijksoverheid. Met haar systematische aanpak en pragmatisch instelling draagt ze bij aan een goed presterende en transparante overheid.

Sonneveld treedt toe tot de Economische sector van Het Expertise Centrum. Zij zal zich met name gaan richten op de audit, review en advieswerkzaamheden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hec.nl