Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 26-04-2010

Aanrijding letsel

HAARZUILENS Op de Rijndijk vond zondagmiddag een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De fietser raakte gewond.

Een 50-jarige automobilist uit Enschede reed omstreeks 17.15 uur over de Rijndijk in de richting van de Polderweg. Toen de man linksaf de inrit van een perceel wilde inrijden zag hij daarbij een 33-jarige man op fiets uit Utrecht niet aankomen. De Utrechter moest zo krachtig remmen dat hij onderuit ging en tegen de auto van de 50-jarige man aanbotste. De fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Twee autokrakers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in twee autos.

Rond 23.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een geparkeerde auto op de hoek van de Leidseweg met de Krugerstraat. Ter plaatse zagen agenten de twee verdachten weglopen. De twee mannen, 19 en 20 jaar uit Utrecht en Vianen, werden aangehouden. In de omgeving werden uiteindelijk twee autos aangetroffen waarbij ingebroken was.

In de auto van één van de verdachten werden spullen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook werd een stroomstootwapen aangetroffen. De mannen werden voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Op de Berkelstraat heeft de politie zondagavond twee personen aangehouden omdat zij een man mishandeld hadden.

De politie kreeg omstreeks 20.25 uur een melding dat op de Balijelaan een vechtpartij had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten niemand meer aan. Getuigen wisten te melden dat de betrokkenen nu in de omgeving van de Rijnlaan liepen. Agenten zochten in de omgeving en zagen drie mannen, die aan de opgegeven signalementen voldeden, op de Berkelstraat lopen. Terwijl de agenten achter de mannen aanliepen zagen zij dat één van hen met een knuppel een ruit van een auto insloeg.

Hierop werd de man, 26 jaar uit Utrecht, aangehouden. Tevens werd duidelijk dat een 25-jarige vrouw uit Utrecht eerder een 28-jarige man ernstig had mishandeld. Het conflict zou in de relationele sfeer liggen. De politie heeft ook de vrouw aangehouden. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.