Ingezonden persbericht


Persbericht

De streetwise dancemoves van de KAE-robotten


1ste en 3de plaats in de RoboCup Junior finale in Technopolis

Zaterdag 24 april was robot time. 50 teams namen het tegen elkaar op en programmeerden hun robotten zo nauwgezet dat hun sensoren één werden met de dansers of dat ze als een getrainde veiligheidsagent een gevaarlijk opdracht vlekkeloos vervulden.

Robots hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Wie is niet onder de indruk van industriële en medische robots of kijkt niet met verstomming naar de "Sojourner", de rover die de planeet Mars verkent.
Het is haast vanzelfsprekend dat jongeren het maken en programmeren van robotten geweldig vinden. Het is niet alleen leuk en spannend het is ook verrijkend om je spelenderwijs te verdiepen in informaticatechnologie. Samen met klasgenoten aan de slag gaan met LEGO MindStorms NXT en andere software wordt een rijke ervaring. Dat leerlingen zo ook de smaak te pakken krijgen voor wetenschap en techniek is het opzet. Als pilootschool voor TOS21 (Techniek op school voor de 21ste eeuw) ligt deze betrachting ons nauw aan het hart.

In de discipline `dansen' scoorden de choreografieën van de KAE-finalisten bijzonder hoog. De "No Lifes" en "Jackson 5" maakten indruk met hun danskunst. Vooral de originaliteit, de moves en de synergie met de robot werden gesmaakt. Mondig als ze zijn wisten ze ook het antwoord op alle vragen over de bouw, werking en programmatie van hun robot.

RoboCup Junior is een robotwedstrijd die zeker in 27 landen wordt georganiseerd. Nu onze leerlingen de Belgische finale wonnen worden ze verwacht op het wereld- kampioenschap in Singapore. Ongetwijfeld zal deze uitdaging er toe leiden dat onze kampioenen nog een radertje zullen bijsteken, licht-, geluid- en ultrasoon sensoren verfijnd moeten worden. Ze zullen nog beter samenwerken. Zo wordt hun robot misschien zelfs wereldtop.

http://www.youtube.com/watch?v=p-2wexn-6XE http://www.youtube.com/watch?v=gtoAUKFYeQ4 Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - Tel 02.738.70.40 - Fax 02.732.64.33 - directie@kaetterbeek.be





Wij feliciteren van harte Luca De Taeye, Casper Mullie, Alexis Warnier, Benoit Gombault, Benjamin Sterckx en Léonard Steyaert met hun eerste plaats en Steven Grumiau, Simon Gerin, Hadrien Spruytte, Maxime Simon, Lancelot Alsteens en Anaëlle Compère met hun bronzen podiumplaats.

Wij bedanken de begeleidende leraren: Sophie Allein, Henk Foriers, Joachim De Sutter, Yves Severyns en Katrien Swaelens voor hun ondersteuning en betrokkenheid.

Koninklijk Atheneum ­ Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - www.kaetterbeek.be

Patrick De Clercq Filip Giraldo Directeur atheneum Adjunct-directeur patrick.declercq@kaetterbeek.be filip.giraldo@kaetterbeek.be 0472/43.71.77 0477/78.87.54

Het Koninklijk Atheneum Etterbeek is een Nederlandstalige school van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap binnen de Scholengroep Brussel. De school telt 697 leerlingen en 72 leerkrachten en biedt alle ASO-richtingen en de TSO-richting Toerisme aan. De school bereidt voor op hoger onderwijs. Wij hechten veel belang aan persoonlijkheidsvorming, aan de ontwikkeling van burgerzin en humanisme. Om dit doel te realiseren ondersteunt en participeert de school aan tal van projecten. Een nauwe samenwerking met onze basisschool is een andere peiler van ons pedagogisch project.

Edmond Mesenslaan 2 1040 Etterbeek - Tel 02.738.70.40 - Fax 02.732.64.33 - directie@kaetterbeek.be






---- --