Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunstbende en BookaBook investeren in jong schrijverstalent

Tijdens de finale van de Kunstbende op 17 april j.l. zag het boek TIJD het levenslicht. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Kunstbende werden de beste verhalen van jonge auteurs in de categorie Taal gebundeld in boekvorm. Ook is een kort verhaal van Abdelkader Benali opgenomen waarmee hij op negentienjarige leeftijd winnaar van Kunstbende werd. Naast korte verhalen en poëzie bevat het boek een kleurkatern met schilderijen en fotografie van jongeren.

Het boek is gepubliceerd in samenwerking met de nieuwe uitgever BookaBook. BookaBook werkt met een methode, waarbij belangstellenden eerst "shares" kopen in het nog te publiceren boek. Wanneer het benodigde aantal shares is verkocht, wordt het boek gepubliceerd. De shareholders krijgen het boek thuisbezorgd en delen mee in de winst van de verkoop van het boek.

"We zijn erg tevreden over de samenwerking met BookaBook", aldus Marjolein Rietveld, directeur van Kunstbende. "We willen volgend jaar weer een boek publiceren met het beste dat onze jonge talenten in huis hebben. Daartoe willen we in samenwerking met BookaBook workshops voor jonge schrijvers gaan aanbieden. Ter stimulering van 't schrijftalent onder haar jongere bezoekers heeft ook de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) interesse getoond in dit project. We zetten gezamenlijk in op een startdatum in het najaar."

"Traditionele uitgevers geven de meeste aankomend schrijvers niet de gewenste kansen", aldus oprichters Andro Bottse en Arthur de Bussy van BookaBook. "Wij vinden dat jammer en proberen met ons concept daar verandering in te brengen, onder meer door hen rechtstreeks in contact te brengen met potentiële lezers."



Ingezonden persbericht