Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek op website 'Volgens Mama' wijst uit:
Bewegen op vakantie is een 'must'

Amersfoort, 26 april 2010 - Kinderen hebben ook tijdens een vakantie dagelijks intensieve beweging nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Eurocamp in samenwerking met de website Volgens Mama. Aan het onderzoek deden 1.626 respondenten (moeders) mee. Als kinderen te weinig kunnen bewegen tijdens een vakantie dan worden ze druk, luidruchtig of huilerig. Petit Paradis, het Eurocamp label speciaal voor kinderen tot 4 jaar, speelt hierop in met zwemles voor peuters en Tumble Tots. Bij Tumble Tots trainen kinderen vanaf 6 maanden tot en met 4 jaar spelenderwijs hun vaardigheden.

Bewegen
Uit onderzoek van Eurocamp en Volgens Mama onder 1.626 respondenten (moeders) blijkt dat beweging voor kinderen tijdens een vakantie essentieel is. De meeste kinderen (84%) hebben dagelijks intensieve beweging nodig tijdens een vakantie. Als kinderen te weinig beweging krijgen tijdens een vakantie dan worden ze heel erg druk (32%), luidruchtig en huilerig (22%) of hangerig (18%). Slechts 18 % van de moeders geeft aan er niet zoveel te merken als haar kinderen te weinig beweging krijgen. Om beweging onder de kinderen te stimuleren scheppen de moeders (40%) vooral de gelegenheid (naar zwembad of speeltuin bijvoorbeeld). Voor de meerderheid (67%) is een accommodatie die veel faciliteiten biedt dan ook belangrijk. De leukste activiteit voor kinderen op vakantie is zwemmen (52%).

Spetter, Spieter, Spater
Om peuters voor te bereiden op het grote avontuur dat 'zwemmen' heet, biedt Petit Paradis peuterzwemlessen aan voor haar kleine gasten, van 1 tot 4 jaar. Op acht Franse Petit Paradis campings is er in de periode van 26 mei tot 4 juli 2010 de mogelijkheid om een peuterzwemles te volgen. De lessen zijn gratis en gasten hoeven vooraf niet te reserveren. De zwemlessen van Eurocamp zijn gratis en de begeleiding is in handen van bevoegde zweminstructeurs. Er wordt twee keer per dag een half uur les gegeven (behalve op dinsdag). De groepsgrootte hierbij is 6 tot 12 peuters met een begeleidende ouder.

Mini sportschool
Tumble Tots is een soort mini sportschool voor kleintjes met babygym en kleutersport. Het is speciaal bestemd voor kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar. Zij zitten vaak boordevol energie, die ze kwijt kunnen op de kleurrijke matten, lange glijbanen, reuze ballen en gekke trappetjes die ze beklimmen. De grappige en spannende oefeningen bieden baby's, peuters en kleuters veel uitdaging en plezier. Deelnemen aan Tumble Tots is gratis en wordt van 26 mei tot 9 juli 2010 twee keer per week aangeboden op zeven Franse Petit Paradis campings. Zie voor het aanbod van campings: www.petitparadis.nl/peuteractiviteiten

Eurocamp is specialist in verzorgde campingvakanties op ruim 160 bestemmingen in Europa. Er wordt overnacht in een luxe stacaravan, een compleet ingerichte bungalowtent of een luxe chalet met een overdekt terras. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop. Eurocamp kent geen verplichte aankomstdagen of minimum verblijf. De bestemmingen kunnen onbeperkt gecombineerd worden. Op alle Europese campings werken door Eurocamp opgeleide medewerkers. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een selectie van de meest peutervriendelijke campings: Petit Paradis. Voor tieners biedt Eurocamp het programma Base: internationale animatie. Daarnaast biedt Eurocamp ook vakanties aan in de Verenigde Staten en werkt daarbij samen met de Amerikaanse kampeerspecialist KOA. Gasten verblijven dan in houten kabins of lodges. Voor meer informatie: www.eurocamp.nl/ www.petitparadis.nl/ www.eurocamp-enjoy.nl