Ingezonden persbericht


Nieuw notebook van Samsung biedt beste performance van dit moment

Samsung P580 notebook is de onmisbare zakenpartner voor mobiele professionals

Delft, 26 april 2010 ­ Met de Samsung P580 lanceert Samsung een ideaal notebook voor drukbezette professionals. Dit sterk presterende notebook geeft professionals de zekerheid en de kracht van een desktop-PC in een handzaam formaat. Dankzij de vooruitstrevende technologie, ongekende beveiligingsmogelijkheden en state-of-the-art connectiviteit, blijven professionals ook onderweg productief.

Ongeëvenaarde performance voor een betaalbare prijs

()
De Samsung P580 is een stijlvol lichtgewicht notebook dat de volledige vrijheid geeft om onderweg prettig te werken. Het is een van de meest geavanceerde notebooks van dit moment dat voor een betaalbare prijs verkrijgbaar is. Het supersnelle Calpella Platform met de geïntegreerde Intel(TM) Core(TM) i5 processor geeft dit notebook de snelheid, de performance en de betrouwbaarheid, die tot nu toe alleen haalbaar was met een desktop-PC. Daarbij kun je met dit notebook niet alleen supersnel werken, maar ook eenvoudig multi-tasken zonder vervelende vertragingen.

De beelden verschijnen haarscherp op het 'non-glare' LED backlit LCD display, dat weinig energie verbruikt. De Samsung P580 wordt standaard uitgerust met Windows 7. Hierdoor kun je 20% sneller opstarten en efficiënter omgaan met de accuduur en het geheugen. De Nanocell geluidsreductie-technologie maakt het notebook opvallend stil.

Stijlvolle looks met ongekende beveiligingsmogelijkheden

Het 'comfort-grip' design met stylish rubber finish beschermt de Samsung P580 tegen schokken en krassen. Als het notebook valt zorgt de free-fall sensor dat de koppen van de harddisk worden geparkeerd. Hierdoor wordt voorkomen dat de harddisk beschadigd. Het toetsenbord heeft tevens een volledig numeriek toetsenbord, wat typen en rekenen makkelijk maakt. Bestanden kun je eenvoudig extra beveiligen met BIOS en HDD wachtwoorden. Als je notebook wordt gestolen, spoor je deze met de Phoenix FailSafe(TM) software op. Je kunt je vertrouwelijke informatie vervolgens op afstand verwijderen.

Optimale connectiviteit en bruikbaarheid

Nieuwe features maken de Samsung P580 extra plezierig in het gebruik. Met de Wi-Fi, LAN, USB 2.0 of eSATA verbinding kun je bestanden snel en gemakkelijk uitwisselen. De eSATA verbinding wordt ondersteund door een externe HDD, waarmee je met een snelheid van maximaal 3 GB per seconde data kunt lezen en wegschrijven. Via Bluetooth 2.1 met Enhanced Data Rate (EDR) transmissie kun je apparaten snel en gemakkelijk aan elkaar koppelen, terwijl je met de USB 2.0 poort je mobiele telefoon kunt opladen, zelfs als het notebook uitstaat. Op zakenreis kun je de lader voor de mobiele telefoon voortaan thuis laten.

De Samsung P580 is vanaf begin juni in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ¤ 799,- exclusief BTW.

Specificaties
Processor
Intel(TM) Core(TM) i5 Processor 430M (2.26 GHz, 3 MB) Chipset
HM55
Geheugen
4 GB (DDR3 / 2GB x 2)
LCD
15.6' HD LED Backlit Display
Grafische Processor
Intel GMA HD (Int. Graphics)
Grafisch geheugen
Shared Memory
Connectiviteit
4*USB2.0 / (inclusief eSATA + USB)/ (inclusief USB voor opladen) Wireless Lan
802.11bg/n
Bluetooth
Bluetooth 2.1 + Enhanced Data Rate
Formaat
371 x 255.5 x 29.9~35.3 mm / 2,5 kg
()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.