Ingezonden persbericht



---

Persbericht

26 April 2010

VVV presenteert nieuwe thematische wandelbrochure!

'Wat de Maas rond Spaubeek achterliet!' vanaf heden verkrijgbaar

Beek wordt ook wel de poort van het Heuvelland genoemd. Vanuit Beek is het mogelijk om het Heuvelland verder te ontdekken. Maar wat dacht u van Beek zelf? Ook in deze regio zijn er voldoende recreatieve mogelijkheden. Prachtige vergezichten, cultuurhistorische bezienswaardigheden en ook de geologische opbouw van het landschap is de moeite meer dan waard. Een absolute aanrader om uitgebreid kennis te maken met de gemeente Beek! Deze gemeente heeft in nauwe samenwerking met IVN Spau-Beek, IKL en VVV Zuid-Limburg een nieuwe wandelbrochure uitgebracht.

De wandelroutes zullen bijdragen tot een hogere kwaliteit van de (leef)omgeving voor de toeristen en inwoners in en om Beek. Het Beekse buitengebied is reeds bekend als de poort naar het Heuvelland. Het is landschappelijk zeer aantrekkelijk en kent veel cultuurhistorische en natuurlijke bezienswaardigheden. Dit alles maakt het gebied meer dan geschikt voor een stevige wandeling. De brochure is, vanaf heden, gratis te verkrijgen bij de vestigingen van de VVV Zuid-Limburg, het IVN-Spau-Beek en in het gemeentehuis van Beek. Tevens is de brochure te downloaden via de website www.vvvzuidlimburg.nl.

Brochure
De geologische wandeling is door het IVN Spau-Beek samengesteld en maakt de wandelaar attent op de geologische opbouw van Spaubeek en omgeving. In de routebeschrijving zijn tevens een aantal cultuurhistorische wetenswaardigheden beschreven. De wandeling is ongeveer 13 kilometer lang, maar kan ook als twee kortere deelwandelingen (6 en 7 km) gelopen worden. Tijdens de wandeling kan genoten worden van uiteenlopende landschappen, die zelfs voor Zuid-Limburg bijzonder zijn. De route voert over een plateau, langs graften, oude boerderijen, fruitboomgaarden, veldkruisen en de Geleenbeek. Holle wegen leiden door een groen, steeds weer verrassend landschap. Onderweg ontdekt men enkele fraaie uitzichten over het terrassenlandschap van Spaubeek en zijn omgeving.

Verspreiding
VVV Zuid-Limburg zorgt voor de verspreiding via haar vestigingen in geheel Zuid-Limburg. De brochure kan daarnaast op de website www.vvvzuidlimburg.nl gratis gedownload worden. GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Afdeling Informatie & Reserveringen van VVV Zuid-Limburg of via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (E 1,- p.g.).

***

Ingezonden persbericht