Persbericht

ALD Automotive introduceert 7 Wheel Lease
Vooruitstrevend leaseconcept biedt leaserijder dagelijkse keuze tussen auto en motorscooter

Hoofddorp, 26 april 2010 - De internationale leasemaatschappij ALD Automotive introduceert vandaag een nieuw, vooruitstrevend leaseconcept: 7 Wheel Lease. Hierbij leaset de automobilist niet alleen een auto maar ook een Piaggio MP3 motorscooter met 3 wielen. De leaserijder kiest per rit het meest geschikte voertuig.

Met 7 Wheel Lease kan de werknemer voortaan zelf kiezen tussen vervoer met de auto en vervoer met de motorscooter. Op een dag dat de werknemer een lange rit moet maken en het weer niet zo goed is, kan hij in zijn auto naar een afspraak. Op een drukke dag waarbij de werknemer liever geen vertraging oploopt, kan hij de motorscooter pakken om zo snel op de plaats van bestemming te komen. Tijdens een file kan de motorscooter gemakkelijk langs de stilstaande auto's gelaveerd worden en ook parkeren is een stuk eenvoudiger. De Piaggio MP3 kan met een gewoon autorijbewijs bestuurd worden en mag op de snelweg rijden.

Nederlandse leaserijders ondervinden steeds grotere hinder van de filedruk. Om mee te helpen die druk te verlichten is ALD Automotive continu op zoek naar middelen om de leaserijder sneller en toch comfortabel te vervoeren. Tijdverlies vanwege files resulteert namelijk niet alleen in irritatie voor de leaserijder, maar ook in extra kosten voor de werkgever.

De motorscooter draagt daarnaast ook nog zijn steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Met een brandstofverbruik van 1 op 25 verbruikt hij aanzienlijk minder dan een standaard leaseauto. De Piaggio MP3 is beschikbaar vanaf 199 euro per maand bij een full service contract. Deze investering kan zich weer terugverdienen doordat de werknemer meer productieve uren kan noteren, de parkeerkosten en de brandstofkosten lager zijn, en doordat voor de auto een lager kilometrage gecontracteerd hoeft te worden. Het is ook mogelijk om de motorscooter te leasen zonder tegelijkertijd ook een auto te leasen.

"7 Wheel Lease is duidelijk een vernieuwend mobiliteitsinitiatief. Dit bewijst dat leasemaatschappijen vooroplopen in de ontwikkeling van passende antwoorden op mobiliteitsvraagstukken zoals vergroening en filedruk. Een mooi voorbeeld van wat wij 'Slim Leasen' noemen," zegt Renate Hemerik, directeur Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

"Bedrijven staan voor uitdagingen op het gebied van vergroening, kostenbesparing en efficiency", stelt Carel Bal, algemeen directeur bij ALD Automotive. "Met 7 Wheel Lease bieden wij een antwoord op alle drie. Wij willen onze klanten optimale mobiliteit bieden en dat betekent dat je als leasemaatschappij verder kijkt dan alleen de auto. Bovendien anticiperen wij hiermee op de stijgende populariteit van het mobiliteitsbudget. Bedrijven hechten steeds meer waarde aan het bieden van flexibiliteit en keuzevrijheid als het gaat om mobiliteit. Uit eigen onderzoek blijkt dat 40% van de leaserijders interesse heeft in het 7 Wheel Lease concept."

Om het nieuwe leaseproduct op een ludieke manier bij filerijders onder de aandacht te brengen plaatste ALD Automotive eerder vandaag een levensgroot standbeeld van 7 wielen op een aantal filegevoelige trajecten.

Kijk voor meer informatie over 7 Wheel Lease op: http://www.7wheellease.nl

(504 woorden)


Noot voor redacties