pharma.be heeft nieuwe voorzitter en vicevoorzitter

26/04/2010 12:27

PHARMA.BE

Sinds 21 april 2010 is Jan Van Acker (MSD) de nieuwe voorzitter van pharma.be, Kris Westelinck (Pfizer) is vicevoorzitter. "Dit is een boeiende periode voor pharma.be, want in economische tegenwind willen we samen met de overheid een geneesmiddelenbeleid uittekenen dat gunstig is voor de patiënten, de tewerkstelling en de economie van ons land. Als voorzitter wil ik investeren in een groter wederzijds begrip tussen de gezondheidspartners", aldus de nieuwe voorzitter Jan Van Acker.

Sinds 21 april 2010 is Jan Van Acker (MSD) de nieuwe voorzitter van pharma.be -

"Dit is een boeiende periode voor pharma.be, want in economische tegenwind willen we samen met de overheid een geneesmiddelenbeleid uittekenen dat gunstig is voor de patiënten, de tewerkstelling en de economie van ons land. Als voorzitter wil ik investeren in een groter wederzijds begrip tussen de gezondheidspartners, in samenwerking en in overleg met de raad van bestuur en het pharma.be team. Naast een snellere toegang voor de patiënten tot nieuwe geneesmiddelen, zal ik ook werken aan een stabieler reglementair kader voor de bedrijven en aan oplossingen om samen met onze partners van het Riziv de beheersing van het terugbetalingsbudget voor geneesmiddelen te waarborgen, zodat innovatieve geneesmiddelen snel in België voor de patiënt beschikbaar zijn."

Jan Van Acker, Algemeen directeur van MSD België-Luxemburg, is verkozen tot voorzitter van pharma.be Jan Van Acker is burgerlijk ingenieur (UGent). Hij heeft een MBA en MS behaald aan het 'Massachusetts Institute of Technology'(MIT). Daarna was hij als consulent actief bij Arthur D. Little (1991). Vervolgens vervoegde hij de farmaceutische sector. Eerst bij Eli Lilly (1993-1998), sinds 1998 bij MSD. Hij heeft diverse sleutelfuncties uitgeoefend, zowel in België als in het buitenland, in het bijzonder op Europees niveau.

Jan Van Acker volgt Geri Brouwers op, voormalig General Manager van Schering-Plough België en Luxemburg, als voorzitter van pharma.be op.

- Kris Westelinck (Pfizer) is vicevoorzitter

"België heeft een uitgebreid en dicht netwerk van academici, artsen, kennisinstellingen, spin-offs, patiëntenverenigingen, gezondheidsinstanties, researchbedrijven en andere stakeholders die een doorslaggevende rol spelen in de ontwikkeling en terbeschikkingstelling van therapeutische innovaties. Wij willen die brede partnerships continu valoriseren en samen met de regering een langetermijnkader uittekenen voor de aanzienlijke R&D- en productieactiviteiten van de sector in ons land om onze troef, gespecialiseerde kennis, competitief te houden."

Kris Westelinck, Managing Director van Pfizer NV en hoofd van de Business Unit Oncology voor België en Luxemburg, is verkozen tot vicevoorzitter. Hij behaalde zijn diploma van doctor in de geneeskunde aan de Universiteit Gent en heeft eveneens een Diploma in Pharmaceutical Medicine van het Royal College of Physicians in het VK, een CEDEP-certificaat van INSEAD in Frankrijk en een managementcertificaat van Ashridge in het VK. Na vijf jaar huisarts werd hij in 1979 werkzaam in de farmaceutische industrie, zowel in België als in het buitenland; eerst bij het toenmalige Sandoz dat in 1997 opging in Novartis, en eind 1998 bij Warner Lambert Benelux. Sinds de overname in 2000 van Warner Lambert door Pfizer Inc. heeft hij diverse sleutelfuncties uitgeoefend bij Pfizer België & Luxemburg.

Contact: prof. dr. Leo Neels, Algemeen directeur pharma.be, ln@pharma.be, T 02 661 91 00 - GSM 0495 50 40 60

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel