SolarBridge Technologies verzekert zich van $15 miljoen in tweede financieringsronde

Rho Ventures leidt financieringsronde en voegt zich bij raad van bestuur

AUSTIN, Texas--(BUSINESS WIRE)-- 20100426 --

SolarBridge Technologies, de belangrijkste ontwikkelaar van oplossingen voor module-geïntegreerde micro-omvormers die de Levelized Cost of Energy (LCOE, de minimale kostprijs van de energie) van zonne-installaties verlagen, heeft aangekondigd dat het $15 miljoen heeft veiliggesteld in een tweede financieringsronde. Het bedrijf heeft tot op heden meer dan $27 miljoen bijeengebracht.

Rho Ventures, een nieuwe investeerder in het bedrijf, heeft de financieringsronde geleid. Battery Ventures, dat de eerste financieringsronde leidde, neemt ook deel aan de tweede financieringsronde. Met deze financiering is SolarBridge in staat het testen en de certificering af te ronden, aanvullende bètasites in te zetten en het productievermogen op te voeren. Daarnaast wordt de financiering gebruikt om de operationele, verkoop- en marketingteams uit te breiden.

“Ik ben ontzettend blij dat de innovatieve module-geïntegreerde micro-omvormer van SolarBridge zowel nieuwe als eerdere investeerders heeft aangetrokken voor deze financieringsronde. De interesse die onze integrale, fotovoltaïsche wisselstroomoplossing en ons controlesysteem heeft gewekt in de investeerdersgemeenschap is een directe weerspiegeling van onze belangrijke mogelijkheden op de markt van de zonne-energie”, aldus Ron Van Dell, president and CEO, SolarBridge. “Onze micro-omvormer zal de LCOE voor zonne-installaties drastisch verlagen door de betrouwbaarheid van het systeem te verbeteren, de energieproductie te verhogen en het installatieproces te vereenvoudigen.”

Bij het afronden van de tweede financieringsronde voegt SolarBridge Joshua Ruch, beherend vennoot en medeoprichter van Rho Ventures, toe aan haar raad van bestuur.

“SolarBridge heeft een managementteam met ruime ervaring in het ontwikkelen en op de markt brengen van vermogenselektronica, een van de vier belangrijkste investeringssectoren van onze firma”, verklaart Ruch. “De oplossing van SolarBridge kan niet worden vergeleken met iets wat we ooit eerder gezien hebben. We hebben alle vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om het productievolume op te voeren en de omzet snel te laten groeien met deze totaal nieuwe zonnetechnologie.”

Over SolarBridge Technologies:

SolarBridge Technologies, dat is opgericht in 2004, ontwikkelt module-geïntegreerde micro-omvormeroplossingen die de Levelized Cost of Energy (LCOE) voor zonne-installaties verlagen door de betrouwbaarheid drastisch te verbeteren, de energieproductie te vergroten en de installatie te vereenvoudigen. De integrale fotovoltaïsche wisselstroomoplossing van het bedrijf omvat gepatenteerde technologieën die de betrouwbaarheid van fotovoltaïsche omvormers opvallend verbeteren, historisch gezien het meest voorkomende probleem bij zonne-installaties. Het bedrijf is gevestigd in het Amerikaanse Austin, Texas, en heeft een R&D-centrum in Champaign, Illinois. Kijk voor meer informatie op: www.solarbridgetech.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Shelton Group voor SolarBridge
Stacey Gaswirth, 972-239-5119, toestel 132

sgaswirth@sheltongroup.com