Bekercompetities naderen ontknoping: deze week halve finales


Noordelijke Bekerfinales korfbal op 17 juni in Sneek

SNEEK, 20100426 -- Op verschillende plaatsen in Friesland, Groningen en Drenthe wordt komende week gestreden om een plek in de Noordelijke Bekerfinales 2010. In september zijn de bekercompetities van district Noord van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond van start gegaan. Van de in totaal 69 deelnemende senioren-, junioren en aspirantenteams zijn er nu, na drie knock-outrondes, nog 12 teams over.

Jan Mulder-districtsbeker

De Jan Mulder-districtsbeker is de bekercompetitie voor standaardteams uit de hoofdklasse, overgangsklasse en eerste klasse. In de halve finales nemen in Britsum CSL en Drachten/Van der Wiel het tegen elkaar op. De andere halve finale wordt gespeeld in Groningen en gaat tussen Nic./Alfa College en De Hoeve. Deze wedstrijden beginnen op 28 april allemaal om 20.00 uur.

Vorig jaar ging de zege in de finale naar Rodenburg uit Leek, de ploeg versloeg in Sneek SCO uit Oldeholtpade. Beide ploegen kunnen hun titel dit jaar niet meer verdedigen. SCO ging in de 2e ronde onderuit tegen Hoogkerk. Rodenburg was erg dichtbij de halve finales, maar moest in de slotfase haar meerdere erkennen in Drachten/Van der Wiel (16-17).

Juniorenbeker

Bij de juniorenteams gaat de strijd in de ene halve finale tussen Asko A1 en De Hoeve A1, deze wedstrijd wordt gespeeld in Assen. Asko versloeg in de kwartfinale de regerend bekerkampioen Mid-Fryslan A1 met 15-12. De Hoeve rekende met 15-8 af met Drachten/Van der Wiel A1 en plaatste zich zodoende ook voor de halve finales.

De andere halve finale, in Gorredijk, gaat tussen het plaatselijke LDODK A1 en Hoogkerk A1. De Opsterlanders, LDODK, hadden in de vorige ronde een zeer zware kluif aan Oerterp. Na de volledige speeltijd stond er een 8-8 gelijkspel op het scorebord, waardoor een verlening uitsluitsel moest bieden. Door de extra speeltijd won LDODK A1 uiteindelijk met 10-14. Hoogkerk A1 had minder moeite met het bereiken van de halve finale, men won vrij eenvoudig met 19-12 van Tietjerk A1.

De halve finale tussen Asko A1 en De Hoeve A1 staat op 29 april 2010 om 19.30 gepland en de andere halve finale tussen LDODK A1 en Hoogkerk A1 begint een dag eerder (28 april 2010) om 20.15 uur.

Aspirantenbeker

Ook binnen de competitie om de aspirantenbeker, de jongste bekercompetitie van het district, wordt gestreden om een plaats op de finale van 17 juni aanstaande. Na drie speelrondes zijn Heerenveen B1, Drachten/Van der Wiel B1, Quick '21 B1 en LDODK B1 nog in de race om tickets naar Sneek.

Heerenveen B1 neemt het op eigen veld op tegen Drachten/Van der Wiel. Vorig jaar wist een van de fusieclubs waaruit Heerenveen is ontstaan, Blauw-Wit, de bekerfinale te winnen. Drachten/Van der Wiel zal het dus op 26 april (19.30 uur) zwaar krijgen tegen deze ploeg. Quick '21 B1 en LDODK spelen in Oudega om de andere finaleplaats. Deze laatste wedstrijden wordt gespeeld op 6 mei april om half acht.

Finaleavond: spektakel gegarandeerd

De winnende ploegen plaatsen zich voor de grote Noordelijke Bekerfinale-avond op donderdag 17 juni 2010. Op Sportcentrum Schuttersveld belooft het, net als vorig jaar, een spektakelavond te worden. Naast de drie topkorfbalwedstrijden zorgt het organiserende De Waterpoort voor een bijzondere omlijsting van het geheel.
Voor meer informatie over deze bekercompetities kun je terecht op de website van KV de Waterpoort. Via www.waterpoort-sneek.nl/bekerfinales is `the road to the finals' al sinds september te volgen. Overigens vindt je hier ook de videosamenvatting en foto's van vorig jaar.





Ingezonden persbericht