Ingezonden persbericht


Den Haag, 26 april 2010

TOEKOMST DEN HAAG FM/TV IN GEVAAR

Stadsomroep Den Haag, de publieke omroep van de stad, moet bezuinigen. Dat heeft ernstige gevolgen voor Den Haag FM en Den Haag TV. De publieke stations kampen met sterk teruglopende inkomsten door de economische crisis en het wegvallen van de grootste adverteerder.

Zo wordt het programma Klessebres met Henk Bres en Sarah Ramos deze week voor het laatst uitgezonden en moet Justin Verkijk verdwijnen bij Haagse Ochtendradio. Medewerkers van de stations maken zich grote zorgen over hun toekomst.

De Stichting Stadsomroep Den Haag heeft de gemeente gevraagd om bij te springen en mee te zoeken naar een oplossing voor het behoud van de lokale omroep. Wethouder Rabin Baldewsingh heeft toegezegd om in overleg tot een actieplan te komen om de problemen bij de Haagse radio en televisie aan te pakken. Het doel is om blijvend financieel op orde te komen.

Het bestuur wijst er op dat door de marktontwikkelingen het eigen vermogen en de liquiditeit ernstig is aangetast, maar dat er voldoende potentie is voor Haagse publieke radio en televisie.

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en Den Haag Totaal 106.8.


Noot voor redacties