Ingezonden persbericht



Konica Minolta als eerste met nieuwe EFI Fiery controller

Vereenvoudigt complexe printopdrachten en is tot 70 procent sneller

Badhoevedorp, april 2010 - Konica Minolta is het eerste bedrijf dat de nieuwe versie van de IC-305 EFI Fiery Controller toepast in haar bizhub PRO C6501/C5501 digitale kleurensystemen voor productie printen. De geavanceerde versie 3 van deze externe controller, is gebaseerd op de Fiery System 9 software die tot zeventig procent sneller is dan eerdere generaties. Een reeks updates biedt professionele gebruikers nog betere ondersteuning bij hun dagelijkse werkzaamheden en resulteert in snelle, nauwkeurige en consistente kleurenafdrukken.

"De nieuwe Konica Minolta Fiery Controller is state of the art technologie die helemaal is toegesneden op de moderne eisen van reproafdelingen en printshops", licht Ruud van Soest, Marketing Manager van Konica Minolta Business Solutions toe. "Dit krachtige stuk controllergereedschap vereenvoudigt complexe printopdrachten en produceert nauwkeurige kleuren.
Daarmee hebben wij voor professionals in productie printen de ideale combinatie beschikbaar van printer, controller, software en papier."

Toepassing van de nieuwe IC-305 controller in de bizhubs PRO C5501, PRO C6501 en C6501e/eP resulteert in uitzonderlijke printkwaliteit, media flexibiliteit en diversie in-line afwerkmogelijkheden. Deze jongste Fiery technologie is inmiddels door Fogra VPS gecertificeerd (Validation Printing System 22427), wat bewijst dat hij aan de hoge standaard van dit onderzoeksinstituut voor grafische technologie voldoet. Gecombineerd met Konica Minolta Color Care, een print job management tool voor printvoorbereiding en kleurbeheer, biedt dit gebruikers constante, gestandaardiseerde afdrukkwaliteit met nauwkeurige en consistente kleuren.

De constante kwaliteit wordt gegarandeerd door de Fiery ColorWise technologie van de IC 305 v3.0 server, die "kant-en-klare" kleuren oplevert met volledige consistentie over alle toepassingen, computer platforms, kleurruimten en bestandsformaten. EFI voorziet bovendien in optionele softwaretools. Voor gedetailleerde kleurwensen biedt Fiery Graphic Arts Packages een bundel experttools voor het beheer van kleur, proefafdrukken en workflow.

De jongste Fiery versie biedt bovendien geavanceerde automatisering van printopdrachten plus beheerfuncties die tijdsbesparing opleveren en uitstekend integreren met de afwerkfuncties van de printer. Zo herkent PDF-X Output Intent kleurinstellingen automatisch en reproduceert de kleuren zoals de ontwerper die bedoeld heeft.

Daarnaast biedt de nieuwe Fiery versie:


· Ondersteuning van de Ghent suite, PDF productie om workflows te testen
· Pantone Goe Library, vergemakkelijkt het gebruik van Pantone Goe kleuren en realiseert perfecte Pantone afdrukkwaliteit
· Sample Print, minimaliseert afval tijdens proefdrukken
· V3 Booklet Maker, complete workflow van desktop tot afgewerkt boek
· Tab Insert, print documenten met tabs zonder deze aan te maken in het brondocument

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. Konica Minolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van 'imaging': het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in het fiscale jaar 2008/2009 een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 59 miljoen euro gerealiseerd.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl


Noot voor redacties
Voor meer informatie:
Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.
Neeltje van der Werf
Coördinator Marketing & Communications
Telefoon: 020-6584141
Email: neeltje.vanderwerf@konicaminolta.nl