Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven brengen officieel bezoek aan Canada

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven brengen van maandag 10 tot en met zondag 16 mei op uitnodiging van de Canadese regering een officieel bezoek aan Canada. Het Paar bezoekt de steden Ottawa en Calgary. Aanleiding voor het bezoek is de 65e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de Canadese bijdrage aan de bevrijding van Nederland. In beide steden staan daarom ontmoetingen met Canadese veteranen op het programma.

De Prinses en de heer Van Vollenhoven worden in Ottawa ontvangen door de Gouverneur Generaal van Canada, Hare Excellentie Michaëlle Jean. Zij brengen een bezoek aan het Legion House van de Royal Canadian Legion, de grootste veteranenorganisatie in Canada.

Verder bezoekt het Paar in Ottawa het Canadese Oorlogsmuseum, waar een ontmoeting is gepland met Canadese scholieren die hebben deelgenomen aan herdenkingsceremonies in Nederland. Ook zullen zij door Nederland aangeboden bloemperken in het stadspark bezichtigen.

In Calgary ontmoeten de Prinses en de heer Van Vollenhoven de Luitenant Gouverneur van Alberta, Col. (Ret.) Donald Ethell. Prinses Margriet brengt een bezoek aan het Canadese Rode Kruis. Er is een bijeenkomst met Nederlandse ondernemers en verder is het Paar aanwezig bij de start van 'Go Green Go Dutch Go Bike', een initiatief dat het gebruik van de fiets beoogt te bevorderen.

Veel Canadezen weten dat Prinses Margriet in 1943 in Ottawa is geboren. Geworteld tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de banden tussen Canada en Nederland vandaag de dag hecht. Ook de grote groep naoorlogse emigranten heeft daaraan bijgedragen. Door de persoonlijke aandacht voor Canadese bevrijders vanuit Nederland en tijdens eerdere bezoeken aan Canada, hebben Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beiden steeds een positieve rol gespeeld in de betrekkingen tussen Nederland en Canada.

Noot voor redacties

Noot voor redacties (