Ingezonden persbericht


23 april 2010

Erica Terpstra en de Tour, beiden op de Brabantse Wal Streekmerk Brabantse Wal ingezaaid.

Eerste steek Brabantse Wal asperge met bliksembezoek van Erica Terpstra Woensdag 21 april was de eerste steek van de Brabantse Wal Asperge, waarmee het streekmerk Brabantse Wal werd onthuld. De steek kon Erica Terpstra afgelopen woensdag 21 april niet doen en liet ze over aan de wethouders van de Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. Maar een uurtje daarvoor bracht ze toch een bliksem bezoek aan Boerke Bogers, Brabantse Wal aspergeteler in Hoogerheide. In het gezelschap van de burgemeester van Bergen op Zoom, Han Polman, verraste ze Piet en Jannie Bogers en nam ze de tijd om tussen haar afspraken door de eerste asperges te bewonderen en in ontvangst te nemen. Daarmee deed ze haar titel eer aan als voorheen Aspergeambassadeur van de Nederlandse Asperge. Als voorzitter van de streekorganisatie Brabantse Wal kon Pim Meeuwisse voor Terpstra ook alvast een tipje van de sluier oplichten en het nieuwe streekmerk Brabantse Wal tonen.. (bijlage: foto Terpstra 210410: van links naar rechts Piet en Jannie Bogers, Han Polman, Erica Terpstra en Pim Meeuwisse)

Streekmerk Brabantse Wal in beeld tijdens de Tour de France Op zondag 4 juli 2010 passeert de 1e etappe van de Tour de France: Rotterdam-Brussel de wielergemeente op de Brabantse Wal; Woensdrecht, Naast een wielerfeest op zaterdag 3 en zondag 4 juli bij de grensplaats Putte, zijn er op die zaterdag tourtochten over de Brabantse Wal. In verband met de doorkomst van de Tour de France is het streekmerk Brabantse Wal levensgroot ingezaaid op een perceel langs de route van firma Dingemanse. Dit perceel ligt ter hoogte van de rotonde bij Reimerswaalweg, Scheldeweg, Antwerpsestraatweg. Het streekmerk is uitgefreesd en kort daarop ingezaaid met gele afrikaantjes. Het is een heel karwei. Het hele streekmerk bestaat uit ruim 500 coördinaten. De letters alleen al kennen een hoogte van ongeveer 7 meter!


Website de Brabantse Wal live!
Daarnaast willen wij u er op wijzen dat per 21 april 2010 de Streekorganisatie Brabantse Wal ook in de lucht is met een eigen website: www.debrabantsewal.nl