Klimaatveranderingstop met topleiders van belangrijke Europese bedrijven en verenigingen op het gebied van bouwmanagement, detailhandel, horeca en reizen

Klimaatveranderingstop met topleiders van belangrijke Europese bedrijven en verenigingen op het gebied van bouwmanagement, detailhandel, horeca en reizen

STURTEVANT, Wisconsin (VS) & UTRECHT, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20100413 --

Diversey, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat het gastheer zal zijn voor een klimaatveranderingstop voor belangrijke Europese zakelijk leiders. Het evenement, dat plaatsvindt op 26 april, zal de aandacht richten op de manier waarop bedrijven en verenigingen over geheel Europa klimaatverandering en de potentiële impact ervan op de wereldeconomie kunnen aanpakken.

De sprekers op het evenement zijn senior executives van vooraanstaande Europese corporaties, waaronder Ahold, Hectas, Inpacs, ISS, NH Hotels en OCS plus leiders van belangrijke internationale beroepsorganisaties, waaronder ISSA, The Consumer Goods Forum, World Federation of Building Service Contractors en SKAL, de internationale vereniging van reis- en toerismeprofessionals. De top zal plaatsvinden in het NH Barbizon Palace Hotel in Amsterdam.

Het doel van de Klimaatveranderingstop is het bieden van een zakelijk perspectief voor de wereldwijde dialoog over klimaatverandering. Vele zakelijke leiders ondernemen actie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en hun ondernemingen voor te bereiden op klimaatverandering en -veranderlijkheid, aldus Diversey Chairman S. Curtis Johnson.

“De implicaties van wereldwijde klimaatverandering vereisen de dringende aandacht van de gehele zakengemeenschap,” aldus Johnson. “Het samenbrengen van een aantal van de meest invloedrijke zakelijk leiders van Europa voor deze top zal het delen van nieuwe ideeën bevorderen en de bepalende rol bevestigen die duurzaamheid moet spelen in de samenleving.”

Duncan Pollard, directeur conservation policy and practice van World Wildlife Fund International, zal de thematoespraak houden tijdens de top. Sessies tijdens de middag zullen gericht zijn op de integratie van duurzame zakelijke praktijken in bedrijfscultuur en –activiteiten en de rol die brancheorganisaties spelen bij de bevordering van best practices op het gebied van duurzaamheid in bedrijven. Een publiek van meer dan 150 senior zakelijk leiders van corporaties, verenigingen en niet-overheidsorganisaties overal uit Europa zal naar verwachting aanwezig zijn.

“We sponsoren de top om het beginsel te versterken dat milieubewust zijn een goede zaak is,” aldus Diversey President en CEO Ed Lonergan. “Het milieu en het bedrijfsleven hebben een gezamenlijke vijand: afval. Het verminderen van het afval in onze ondernemingen, met name met het oog op de weinige water- en energiebronnen, is goed voor de planeet maar even goed voor onze bedrijven.”

Eind 2009 nam Diversey een andere belangrijke stap in de aanpak van klimaatverandering door het verdriedubbelen van hun inzet voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen op basis van het Climate Savers programma van het World Wildlife Fund. De oorspronkelijke brancheleidende belofte van een 8 procent vermindering vanaf de uitgangswaarde, gedaan in 2008, is nu 25 procent en zal worden bereikt binnen de oorspronkelijk toegezegde tijd en in 2013 zijn gerealiseerd.

Bezoek voor meer informatie over de klimaatveranderingstop, waaronder een lijst van bevestigde sprekers: theclimatechangesummit.com.

Bezoek voor meer informatie over Diversey’s verbintenis aan actie op het gebied van klimaatverandering: http://www.diversey.com/sustainability/global-initiatives.

Bezoek voor meer informatie over Diversey’s rol bij de 2009 United Nations Climate Change Conference in Kopenhagen, waaronder video’s, webinars en persberichten: http://www.influencexchange.com/jdtakeaction/.

         

Aanwezigheid:

      Media:
Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van dit evenement als Als u geïnteresseerd bent in het bijwonen van dit evenement als
deelnemer, neem dan contact op met: journalist, neem dan contact op met:

Rafael Echevarria

Bryce Keane

Diversey, Inc.

Mulberry Marketing Communications

+34 690642752 mobiel

+44 20 7928 7676

rafael.echevarria@diversey.com

bkeane@mulberrymc.com

 

       

Over Diversey

Diversey, Inc. zet zich in voor een schonere, gezondere toekomst. Hun producten, systemen en ervaring maken voedsel, drank en gebouwen veiliger en hygiënischer voor consumenten en voor de gebruikers van gebouwen. Met verkopen in meer dan 175 landen, is Diversey een vooraanstaand wereldwijd leverancier van commerciële reinigings-, afvalverwerkings- en hygiëneoplossingen. Het bedrijf bedient klanten op het gebied van de sectoren bouwmanagement, logies, voedseldienstverlening, detailhandel, gezondheidszorg en catering. Diversey heeft zijn hoofdvestiging in Sturtevant, Wisconsin, VS. Diversey, Inc. is het vroegere JohnsonDiversey, Inc. Bezoek voor meer informatie www.diversey.com.

Foto’s/Multimedia Gallery beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6246268&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mark Goldman
Director, Global Communications
+1 (262) 631-2906

news@diversey.com