Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Het nieuwe solo album van Minco Eggersman genaamd 'HAMDEN' bevat maar liefst 5 videoclips gemaakt met mobiele telefooncamera!

29 maart 2010
Op 26 april zal VOLKOREN in samenwerking met Munich Records het nieuwe solo-album van ME (Minco Eggersman) genaamd 'HAMDEN' uitbrengen. Vooruitlopend op deze release zal VOLKOREN de komende vijf weken elke week een nieuwe video presenteren en tegelijkertijd het gelijknamige nummer gratis aanbieden als download om uiteindelijk op 26 april het volledige album weg te geven! Vanaf vandaag is het mogelijk om 'SPEAKING IN TONGUES' gratis te downloaden vanaf www.mincoeggersman.com, deze video is net zoals alle andere 4 video's geschoten op mobiele telefoon, dit om een korrelige en een bijzondere zwart/wit sfeer te creëren die goed past bij het album. De clip van deze en vorige week zijn gemaakt door regisseur Jaap van Heusden (van o.a. WIN/WIN).

HAMDEN
In de lente van 2009 trok Minco Eggersman naar het stadje Hamden. Hij hees zich in een domineespak en sloeg zijn bivak op in een kleine, oude kerk. De halve voorgaande winter had de muzikant, producer en labeleigenaar doorgebracht in zijn bed in Amsterdam: moe, ziek en onbestemd lamlendig. Hoewel gedwongen een tournee met zijn band at the close of every day af te zeggen, scheen muziek hem toch de enig mogelijke remedie. Minco besloot in het vliegtuig naar Chicago te stappen, een tijd vrijaf te nemen en zijn droomgitaar aan te schaffen: een oude Gibson J-45. Zo begon hij te schrijven aan wat zijn meest persoonlijke solo-album tot nog toe zou worden: 'HAMDEN'

Dit derde ME album - na 'The Wagon Fair' uit 2004 en de soundtrack voor de film 'Ooit' uit 2008 (de soundtrack voor WIN/WIN is nog niet als album verschenen)- bezoekt duisterder oorden dan voorheen, roert aan Minco's diepste twijfels en angsten, maar is opnieuw niet verstoken van hoop. Het is een zoektocht naar God, die dan ook onvermijdelijk moest eindigen in een kerk. Daar werd 'HAMDEN' in één krachtsinspanning opgenomen, merendeels live, in tegenstelling tot eerdere platen. Minco kreeg gezelschap van Ruben Bekx op onder andere gitaar en Koreaanse harp, en van achtergrondvocaliste Mariecke Borger. Minco's vocalen werden door technicus Jan Borger regelmatig vastgelegd in rusteloze nachten waarin de slaap niet wilde komen. De klus werd geklaard in vijf dagen": een uitputtende maar uiteindelijk bevredigende ervaring, die door filmmaker Jaap van Heusden (regisseur van 'Ooit' en 'WIN/WIN') op artistieke wijze werd vastgelegd op mobiele telefooncamera.

Het resultaat werd een opmerkelijk intiem, kristalhelder geluid, waarin ME's karakteristieke stijl wordt gecombineerd met een hint naar new wave die doet denken aan David Sylvian en het latere werk van Talk Talk. De wederom originele presentatie van het album draagt verder bij aan de intimiteit. Het album -inclusief vijf films- komt in een handgemaakte leren etui en handbestempeld boekje met daarin schitterende foto's van Albert Korf. De handgenummerde limited edition verschijnt in een handgelakt houten kistje met naast het etui ook nog een aantal souvenirs uit deze unieke periode: een stuk vloerkleed uit de oude kerk, extra foto's en een handgebonden boekje. In mei 2010 zal er ook een speciale LP versie van 'HAMDEN' verschijnen.

Bijzonder om te vermelden is dat 'HAMDEN' ondanks deze schitterende verpakking ook gratis te downloaden zal zijn in MP3 formaat. 'HAMDEN' is VOLKOREN's eerste experiment waarbij naast een waanzinnige limited editie, die zoals nu al blijkt (de pre-order loopt storm!) niet minder gekocht zal worden door de fans, de plaat ook gratis aangeboden gaat worden.

Vanaf vandaag kan iedereen zich melden op www.mincoeggersman.com. Via deze site is de eerste track 'THE BLINDMAN LEADS THE DEAF' en nu ook de tweede track 'SPEAKING IN TONGUES' te bekijken en te downloaden zijn: dit in samenwerking met sites als Youtube, Muzu, Bandcamp, Myspace etc. Meer informatie is natuurlijk ook te vinden op www.volkoren.com

www.mincoeggersman.com
www.volkoren.com