Ingezonden persbericht


Persbericht

PvdA Statenfractie Groningen organiseert "Zorg voor een gezonde regio"
1e en 2e lijns gezondheidszorg: van landelijk beleid tot landelijk gebied

Hoe hou je (gezondheids)zorg breed toegankelijk in een provincie met krimpende regio's en groeiende kernen? En kunnen ze in de rest van Nederland nog iets leren van de aanpak in Groningen? Over deze en andere vragen organiseert de PvdA Statenfractie Groningen op 26 april a.s. een discussiebijeenkomst in de Statenzaal van het Groninger provinciehuis. Aan de hand van sprekers uit het veld en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, worden de knelpunten en mogelijke oplossingen voor de gezondheidszorg in Groningen in beeld gebracht.

Aan het woord komen onder andere vertegenwoordigers van Gezondheidscentrum Stadskanaal, PvdA-Tweede Kamerlid Eelke van der Veen, Menno Reijneveld, hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de RUG en Frans Jaspers, lid raad van bestuur UMCG. De discussie wordt geleid door Eddie van Hierden, directeur CMO Groningen

De organisatie en het op peil houden van 1e en 2e lijns gezondheidszorg vergt in de provincie Groningen veel aandacht. Regio's die kampen met bevolkingskrimp versus groeiende kernen, tekort aan medisch specialisten, sluiting van ziekenhuisafdelingen, negatieve effecten van de marktwerking etc. Deze vraagstukken leiden niet alleen tot bezorgdheid bij de Groninger burger maar vragen ook antwoorden van politici en bestuurders.

De bijeenkomst is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Ontvangst is vanaf 19.30 uur in het Atrium van het provinciehuis, Martinikerkhof 12⤨in Groningen.