Gemeente Harenkarspel


Stormachtige scholierenveldloop Harenkarspel

Sportservice Schagen organiseerde op 21 april, in samenwerking met atletiekvereniging NOVA, de tweede scholierenveldloop voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van alle basisscholen uit de gemeente Harenkarspel. Maar liefst 250 kinderen, ingedeeld in leeftijdsgroepen, gingen van start om zo snel mogelijk het uitgezette parcours te voltooien.

Woensdagmiddag 21 april om 13.15 uur: de eerste kinderen meldden zich zenuwachtig op het zonovergoten maar winderige terrein van Atletiekvereniging NOVA, in afwachting van hun start van de tweede editie van de scholierenveldloop. Na een aanmoedigend praatje van wethouder Scheltema de Heere werd om 13.30 uur het eerste startschot voor de kleutergroepen gelost. Deze twee startgroepen liepen het parcours in n lange sprint en kwamen uitgeput over de finish. Hierna was het de beurt aan de oudere kinderen van de groepen 3 t/m 8. Voor deze tweede editie hadden 250 kinderen zich ingeschreven. Bij voorbaat dus al een groot succes!
scholierenloop
Het parcours, met een lengte van 500 meter voor de jongste kinderen en 1000 meter voor de oudere jeugd, was uitgezet op en rondom het terrein van AV NOVA en IJsclub SIS. Het betrof immers een veldloop. Ingedeeld in leeftijdscategorien deden de jongens en meisjes allemaal enorm hun best om zo snel mogelijk de eindstreep te bereiken. In sommige gevallen was de finish wel heel erg spannend en soms toch ook wel ver weg! Alle deelnemers ontvingen direct na afloop een herinnering. Aan de snelste drie lopers per categorie werd een prijs uitgereikt.

De tijden en uitslagen van de lopers per categorie staan vermeld op www.sportserviceschagen.nl en zijn tevens naar de deelnemende scholen gestuurd.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600