Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 26-04-2010

Mishandeling

NIEUWEGEIN Een jongen werd op zondagavond 25 april mishandeld door enkele andere jongens.

Rond 19.35 uur kreeg de politie de melding dat een jongen bij een horecagelegenheid aan de Rapenburgerschans door enkele andere jongens in elkaar geslagen was. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein. Hij had letsel in zijn gezicht en verklaarde door vier jongens te zijn mishandeld. Hij was hen in de horecagelegenheid tegengekomen en had met één van hen in het verleden problemen gehad. Die jongen viel hem aan, waarbij het slachtoffer zich verdedigde, maar vervolgens door in totaal vier jongens werd mishandeld. Daarna gingen de verdachten ervandoor. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en de politie stelt een onderzoek naar de verdachten in.

Inbraak in caravan

VIANEN De eigenaar van een caravan trof op zondagavond 25 april twee personen in zijn caravan aan.

Rond 19.10 uur kwam een 64-jarige man uit Lexmond bij zijn caravan aan de Lexmondsestraatweg aan. Daarin trof hij twee jongens aan. Hij hield het tweetal, jongens van 16 en 17 jaar uit Vianen, aan en waarschuwde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en namen het tweetal mee naar het politiebureau. Zij bekenden de caravan te zijn binnengedrongen en verklaarden bereid te zijn eventuele schade te vergoeden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal vanaf bouwplaats

HOUTEN Agenten hielden op zondagavond twee verdachten aan voor diefstal van stenen.

Rond 18.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Kruisboog stenen vanaf een bouwplaats werden gestolen. Agenten gingen ter plaatse en spraken daar met getuigen. Zij verklaarden dat een man en een vrouw stenen in een auto hadden geladen en weg waren gereden. Agenten gingen naar de woning van de eigenaar van de auto. Daar troffen zij de auto en de beide verdachten, een 56-jarige man en een 58-jarige vrouw beiden uit Houten, aan. De agenten hielden het tweetal aan.

De verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en bekenden de diefstal. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zijn werden na verhoor heengezonden. Vervolgens brachten zij de gestolen stenen terug naar de Kruisboog.