Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 26-04-2010

Geslaagde reanimatie

KAMERIK Een vrouw werd op zaterdagmiddag 24 april gereanimeerd en is in het ziekenhuis opgenomen.

Een 54-jarige vrouw uit Nieuwegein werd op zaterdagmiddag rond 13.50 uur onwel op het Oortjespad. Zij nam deel aan de Weteringloop en had het geluk dat in verband daarmee vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig waren. Direct werd met de reanimatie gestart en er werd gebruik gemaakt van de AED. Door politieagenten, deelnemers en Rode Kruisvrijwilligers werd beurtelings gereanimeerd. Het slachtoffer werd vervolgens met hartslag en ademhaling per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Zij is daar opgenomen en verkeert in stabiele toestand.

Hele breedte snelweg nodig

WOERDEN Een automobilist had op zondagavond 25 april de gehele breedte van de Rijksweg A12 nodig om op de weg te blijven. Een fan van het televisieprogramma De Politie op je hielen kwam agenten te hulp.

Rond 20.40 uur stonden agenten met hun surveillancewagen stil op de vluchtstrook van de Rijksweg A12 ongeveer een kilometer voor de afslag Woerden. Zij zagen dat het redelijk druk was, maar dat er plotseling een groot gat viel en het zeer rustig werd. Vervolgens zagen zij meerdere automobiliste langs komen rijden die toeterden en met alarmlichten reden. Eén van de automobilisten stopte bij de agenten en wees hen op een bestelbus die net passeerde. De automobilist verklaarde dat de man de gehele breedte van de snelweg (drie rijstroken en twee vluchtstroken) nodig had en niet reageerde op lichtseinen en toeteren van het overige verkeer. Agenten gingen achter de bestelbus aan.

De agenten zagen dat de bestelbusbestuurder inderdaad de volle vijf stroken nodig had en met een snelheid van ± 100 km/u reed. Hij reageerde niet op een stopteken, ook niet toen de agenten zwaailicht en sirene aanzetten. Agenten gingen, nog steeds met zwaailicht en sirene links, naast de bestelbus rijden, maar moesten om een aanrijding te voorkomen links naar de vluchtstrook uitwijken toen de bestuurder weer naar links slingerde. De bestuurder bleef echter stug doorrijden. Een getuige die voor de bestelbus reed remde geleidelijk voor de afslag De Meern af en de bestelbus werd aan de zijkant ingesloten door de politieauto. Daardoor kon de verdachte geen kant op en werd op deze manier gedwongen geleidelijk snelheid te minderen en te stoppen. De getuige verklaarde later dat hij vaak naar het televisieprogramma De Politie op je hielen kijkt en daar die methode had gezien.

De agenten hielden de verdachte, een 35-jarige man uit Den Haag, aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 280 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de Hagenaar is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van alcohol en het in gevaar brengen van het overige verkeer. Gezien zijn rijgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Politiehond spoort inbreker op

MIJDRECHT Agenten hielden in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april met de hulp van een politiehond een inbreker aan.

Rond 02.40 uur kreeg de politie de melding dat werd ingebroken bij een bedrijf aan de Ondernemingsweg. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse en een beveiligingsbeambte zag een verdachte bij het pand wegrennen naar een naastgelegen bedrijf. Agenten zetten de omgeving af .

Een hondengeleider kwam ter plaatse en met de hond werd in het bedrijf en de omgeving een onderzoek gedaan. Daarbij werd de verdachte, een 23-jarige man uit Wilnis, door de hond opgespoord. Toen de inbreker doorhad dat de hond hem had ontdekt, kwam hij tevoorschijn en werd aangehouden. Op het terrein werd de tas van de verdachte aangetroffen, met daarin gestolen spullen van de inbraak. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Jacht in brand

VINKEVEEN Op zondagochtend 25 april ontstond brand op een jacht. Een man raakte gewond.

Rond 11.25 uur startte een 41-jarige man uit Vinkeveen in een jachthaven aan de Groenlandsekade de motor van een jacht. Daarbij ontstond een knal en een steekvlam, waardoor de Vinkevener kortstondig in brand stond. Het slachtoffer werd in de haven onder de douche gezet. De brand werd snel door de havenmeester geblust. Later werd het slachtoffer met brandwonden aan zijn arm en gezicht per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.