Politie Amsterdam-Amstelland

Opnieuw voortvluchtige Brit aangehouden

In de Amsterdamse binnenstad is vrijdagavond 23 april opnieuw een gezochte Britse voortvluchtige man aangehouden. Eerder deze week werd in een woning in Amstelveen ook al een gezochte Brit aangehouden.

Anonieme tip
Het gaat om 32-jarige man die in Engeland gezocht wordt in verband met een veroordeling na twee gewapende overvallen. Dankzij samenwerking tussen de afdeling Zware Criminaliteit van de Dienst Regionale Recherche en the SOCA (Serious Organised Crime Agency) en een tip bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kon deze voortvluchtige Brit worden getraceerd en aangehouden.

Leidseplein
De arrestatie werd uitgevoerd door politiemensen van het ROG-team (Regionaal Opsporing Gesignaleerden). Zij wisten de door de Britse autoriteiten gezochte man in een horecagelegenheid in de omgeving van het Leidseplein te traceren en aan te houden. Tegen de man liep een Europees Aanhoudings Bevel. Hij wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie Amsterdam in verband met zijn overlevering aan de Britse autoriteiten.

www.depolitiezoekt.nl
Op 16 maart dit jaar gaf commissaris Liesbeth Huyzer tijdens een persconferentie op het hoofdbureau van politie het startsein voor "Operation Return". Op de site www.depolitiezoekt.nl werden toen zes gezochte Britse voortvluchtigen geplaatst. Overigens stond de nu aangehouden man niet op deze website omdat er geen indicatie was dat hij zich in de regio Amsterdam-Amstelland zou ophouden.

» Bekijk de andere Britse voortvluchtigen

Eerdere berichten
21-04-2010 Voorvluchtige veroordeelde Brit aangehouden 16-03-2010 25 Britse criminelen in regio aangehouden - 16 anderen op depolitiezoekt.nl


____________________