Gemeente Zoetermeer

Starterswoonmarkt weer een groot succes

Starterswoonmarkt
De Starterswoonmarkt die op 16 en 17 april is gehouden trok in totaal 600 mensen. Deze informatiemarkt was bestemd voor starters die voor het eerst een woning willen huren of kopen. Veel informatie werd gevraagd bij de woningbouwcorporaties, de bank, de gemeente en de makelaars. Dit jaar hadden ook Van Waaij Wonen en Van Zwol keuken- en badkamerspecialist een stand ingericht die veel bezoekers trok. Het is de bedoeling dat ook volgend jaar weer een woonstartmarkt wordt gehouden met meer detaillisten.

Financiële hulp
Juist voor de groep die niet weet dat er subsidies zijn die starters op weg helpen, is er veel informatie te krijgen. Zowel voor koop- als voor huurwoningen zijn er subsidies. Voor koopwoningen is er de starterslening en voor huurwoningen kan in sommige gevallen een huurtoeslag worden aangevraagd. Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de starterslening is dat men tenminste één jaar in Zoetermeer woont.

Veel te regelen
Wanneer de keuze tussen huren of kopen is gemaakt, dan moeten er nog zaken als elektriciteit-, telefoon en internetaansluitingen, verzekeringen en de gemeentelijke belastingaanslag geregeld worden. Ook deze en andere informatie was te krijgen bij de diverse stands. De Starterswoonmarkt is georganiseerd door de woningcorporaties, gemeente Zoetermeer, Rabobank, FPN en Atta Makelaars.

Informatie op CD-R
Alle informatie is geplaatst op een CD-rom, die bezoekers meekregen.