Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 26-04-2010

Peuter valt uit raam flat

AMERSFOORT Een jongetje van 2 jaar is zondagavond op de Vreeland van twee hoog uit het raam van een flat gevallen. Het kind is in kritieke teostand opgenomen in het UMC in Utrecht.

De politie kreeg omstreeks 19.25 uur een melding van het incident. Agenten waren als eerste hulpverleners terplaats en verleenden samen met omstanders eerste hulp. Ambulancepersoneel nam het vervolgens over.

Een mobiel medisch team werd opgeroepen, maar gezien de ernst van de toestand van het kind besloten de ambulancemedewerkers de komst daarvan niet af te wachten en het kind direct naar het ziekenhuis over te brengen.

Hoe het jongetje uit het raam kon vallen, is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Eemland zuid: 0900 88 44.

Oproep getuigen steekincident (zie persberichten Eemland zuid, dd. 18 april)

WOUDENBERG De politie zoekt aanvullende getuigen in verband met het steekincident op zaterdagavond 17 april waarbij een 18-jarige man uit Woudenberg rond 23.45 uur werd neergestoken in een steegje tussen woningen bij de Kennedylaan.

Hij meldde zich met een buikwond kort daarna bij agenten die toezicht hielden bij het afbreken van de kermis. De jongen ging met zijn vader naar het ziekenhuis voor behandeling. De agenten gingen op onderzoek uit en troffen een 17-jarige jongen uit Woudenberg die aangaf dat hij geslagen was. Deze jongen gaf een signalement door. Met behulp van getuigen kwamen zij achter de identiteit van de vermoedelijke dader.

Zij troffen de 15-jarige verdachte en zijn 36-jarige vader uit Woudenberg aan op de Dorpsstraat waar een groep mensen zich tegen hen had gekeerd. De politie hield de verdachte aan op verdenking van mishandeling en heeft hem ingesloten voor verhoor. Hij bleek gewond aan zijn schouder. Zijn vader ging met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Later bleek dat de verdachte vermoedelijk ook een 22-jarige man uit Woudenberg heeft geslagen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft inmiddels met diverse getuigen gesproken. Zij zoekt aanvullende getuigen voor een aantal verschillende tijdstippen:

* Op donderdag 15 april rond 19.00 uur vond een conflict plaats bij de kermis bij de botsautos. De politie roept getuigen van dit conflict op om zich te melden.

* Ditzelfde geldt kort voor en tijdens het steekincident op zaterdagavond 17 april rond 23.45 uur waarbij de 18-jarige man in een steegje aangrenzend aan de J.F. Kennedylaan werd neergestoken. De politie roept getuigen hiervan op - die nog niet met de politie hebben gesproken - om zich te melden.

* Ook zoekt de politie aanvullende getuigen voor de vechtpartij op de Dorpsstraat in Woudenberg kort na het steekincident waarbij de 15-jarige verdachte en zijn 36-jarige vader werden aangehouden.

Getuigen of personen met aanvullende informatie kunnen contact opnemen met de wijkrecherche in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.