Politie Haaglanden

Persberichten 26 april

Haaglanden, 26-04-2010

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - Twee Haagse zusjes (14 en 18 jaar oud) kregen zondag 25 april te maken met een straatrover. De meisjes stonden omstreeks 14.00 uur op de Hoefkade bij een bushalte het mededelingenbord te lezen, toen een nog onbekende jongen plotseling de gouden kettingen van de hals van het oudste meisje rukte. De jongen liep weg, maar kwam vervolgens terug om ook de overgebleven ketting op te eisen. De 14-jarige sprong echter op en greep de straatrover bij zijn uitgestoken hand. De dader, die hier overduidelijk niet op gerekend had, kwam ten val en ging er vervolgens vandoor, vermoedelijk in de richting van de Saenredamstraat.

De jongen was ongeveer 16 jaar oud en had een lichtgetint uiterlijk en een Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was ongeveer 1.65 m lang, had een rond gezicht en kort zwart haar. Hij was gekleed in een spijkerbroek en droeg op zijn hoofd een petje met daaroverheen een capuchon. Heeft u zondagmiddag iets gezien van deze beroving of meent u de jongen te kennen aan de hand van het opgegeven signalement? Neemt op dan contact op met de recherche van Bureau de Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Verkeerde slachtoffer
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar is zondag 25 april betrapt door de eigenaar van de auto waarin hij had ingebroken. De autobezitter zag omstreeks 20.00 uur hoe de inbreker een radio wegnam uit zijn voertuig dat op de Laakkade stond. De man greep de 29-jarige vast en waarschuwde de politie. Agenten die even later ter plaatse kwamen, zagen dat een grote Antilliaanse man een kleine Hindoestaanse man vasthad. Ze namen de verdachte over en sloten hem in.

Boze bestuurder veroorzaakt aanrijding
Den Haag Een geïrriteerde bestuurder van een zwarte Audi zorgde er zondag 25 april dat een andere weggebruiker zijn auto total-loss reed tegen de vangrail. Deze 27-jarige Hagenaar reed omstreeks 13.15 uur over de A12 richting Zoetermeer toen achter hem de Audi opdook. De 27-jarige schoof een baan naar rechts, zodat de auto hem kon inhalen. Kennelijk wekte de 27-jarige toch ergernis op zijn de medeweggebruiker, want deze bleef naast de auto van de 27-jarige rijden en stuurde enkele malen vervaarlijk naar rechts. Daarna ging de onbekende bestuurder voor de 27-jarige rijden om vervolgens hard te remmen. Uiteindelijk verloor de 27-jarige de macht over het stuur en reed hij tegen de vangrail. Hoewel de man ongedeerd bleef, raakte zijn auto total-loss. De bestuurder van de Audi reed door en is nog spoorloos.

Beschonken snorfietser raakt rijbewijs kwijt
Den Haag - Agenten controleerden maandag 26 april omstreeks 01.45 uur op de Groot Hertoginnelaan een 19-jarige Haagse snorfietser. Omdat de man teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 445 ugl. De man is een beginnend bestuurder en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Gokken met valse creditcards
Den Haag De politie hield in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april rond 02.30 uur in een casino aan de Kurhausweg drie mensen aan die in het bezit waren van meerdere valse creditcards. Een 30-jarige vrouw uit Rotterdam probeerde met een creditcard een geldbedrag te pinnen. De beveiliging ontdekte dat het een valse kaart was en alarmeerde de politie. De vrouw was in het gezelschap van een 30-jarige plaatsgenote en een 19-jarige man uit Utrecht. Uit onderzoek bleek dat de drie nog meer valse kaarten bij zich hadden. De politie onderzoekt de zaak.

Verwarde man loopt midden op de weg
Den Haag De politie hield zondag 25 april rond 15.00 uur een 33-jarige Hagenaar aan, omdat hij midden op de rijbaan van de Theresiastraat liep. Het verkeer moest voor hem uitwijken. De man reageerde erg agressief toen de politieagenten hem aanspraken. Hij schold hen uit en weigerde van de weg af te gaan. Toen de politie hem van de weg wilde halen, sloeg hij wild om zich heen. De agenten moesten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Op het politiebureau schakelde de politie de psychische hulpdienst in. De GGD vervoerde hem naar een crisiscentrum voor verdere behandeling.

Wateroverlast door hennepkwekerij
Den Haag Een hennepkwekerij in een woning aan de Nunspeetlaan zorgde zondag 25 april rond 21.00 uur voor wateroverlast bij de buren. De politie trof een hennepkwekerij van ongeveer 175 planten aan. Uit onderzoek bleek dat de kwekerij nog niet lang geleden was opgezet. De politie ontruimde de kwekerij en nam de goederen in beslag. Zij stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Ruzie loopt uit de hand
Den Haag Een motoragent hield zondag 25 april rond 17.30 uur een 17-jarige jongen aan, omdat hij in de Naarderstraat aan het vechten was met een andere jongen. De verdachte had de agent al gezien, maar besloot alsnog zijn T-shirt uit te trekken en op de vuist te gaan. Om de verdachte onder controle te krijgen, moest de politieman hem naar de grond duwen. De 47-jarige moeder van de verdachte gaf de agent een harde zet, waardoor de agent omviel. De verdachte liep samen met zijn moeder een woning binnen. Nadat de agent versterking had opgeroepen, hield hij de 17-jarige voor de woning aan. De moeder besloot zich weer met de aanhouding te bemoeien en moest ook mee naar het politiebureau. Het tumult op straat trok een hoop omstanders. Aan het politiebureau verklaarde de moeder de agent geduwd te hebben, omdat hij volgens de vrouw haar zoon onjuist aanpakte.

Fietser gevallen
Wassenaar Ter hoogte van de Wassenaarseslag kwam zondagmorgen 25 april een 45-jarige fietster lelijk ten val. De man uit Leiden brak hierbij zijn pols. Omdat de man ook op zijn hoofd terecht was gekomen, klaagde hij over hoofdpijn. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw verwondt man met laminaatsnijder
Wassenaar - Politieagenten hielden zondagavond 25 april op de St. Willibrordusstraat een 22-jarige vrouw aan, die haar man had verwond met een laminaatsnijder. Rond 22.00 uur verliet de man de woning waar het stel aan het klussen was met verwondingen aan beide armen en handen. Omwonenden waarschuwden de politie; al de hele avond hoorden zij de man en vrouw ruzie maken. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. De man werd behandeld in het ziekenhuis. In de woning was ook een 4-jarig kind aanwezig. De politie maakte een zorgmelding op en onderzoekt de zaak.

Teveel gedronken
Rijswijk Op de Erasmusweg reed een 31-jarige man uit Aalsmeer zondagavond 25 april tegen een andere auto en ging er vervolgens vandoor. Politieagenten hielden de man op de Haagweg staande; de man bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden. De man die van Poolse afkomst is - sprak geen Nederlands en gedroeg zich erg recalcitrant. De agenten schakelden een tolk in om de man te kunnen horen. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan de tweede ademanalyse. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding met vangrails
De Lier Een automobilist meldde maandagochtend 26 april rond 02.40 uur dat er op de A20, ter hoogte van De Lier een aanrijding was geweest; een auto met Engels kenteken had zich in de vangrail geboord. De bestuurder zat voorover in de auto. Toen de politie daar aankwam, was de bestuurder echter verdwenen. Agenten kamden de omgeving nog uit, omdat zij gezien de schade vermoedden dat de bestuurder gewond was. Ze vonden hem echter niet. De vangrail was over zon 30 meter beschadigd en ook de auto zat behoorlijk in elkaar. Rijkswaterstaat gaat aangifte doen van vernieling van de vangrail. De auto werd weggesleept. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendieven gesnapt
Delft - Politieagenten kregen maandag 26 april omstreeks 01.35 uur een melding dat er bij het station op de Van Leeuwenhoeksingel een fiets werd gestolen door twee mannen en dat deze wegreden in de richting van het Westvest. De twee mannen droegen beiden een donkere jas en één van hen droeg een petje. Op de Oude Langendijk troffen agenten de twee fietsend aan, toen zij de agenten zagen gingen beiden er rennend vandoor. Één van de twee, een 18-jarige man uit Delft werd aangehouden in de Kerkstraat nadat hij was gepepperd. De andere man wist te ontkomen.

Te hard door grotere banden
Zoetermeer - Een 24-jarige automobilist uit Polsbroek reed zondag 25 april om 23.50 uur bijna 180 km/u op de A12. De man uit Polsbroek verklaarde tegenover agenten dat de snelheidsmeter in zijn auto minder aangaf maar dat dat kwam door de grotere bandenmaat. Grote bandenmaat of niet, de man moest zijn rijbewijs direct inleveren omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.