Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 26-04-2010

Koperdieven

ASSEN/ZUIDWOLDE De politie hield zondagavond en nacht vijf mannen aan op verdenking van koperdiefstal. Alle vijf zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het gestolen koper en de autos die bij de diefstallen werden gebruikt zijn in beslag genomen.

Zondagavond werden op twee adressen in Assen drie mannen van 26, 47 en 48 jaar uit Assen en Groningen aangehouden. Getuigen zagen rond 22.20 uur op de Burgemeester Bothenius Lohmanweg in Assen een verdachte auto staan met drie personen daarin. Uit de kofferbak staken elektriciteitskabels. De getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. De politie trof de auto aan bij de woning van de eigenaar en zag in de tuin elektriciteitskabels liggen. De 47 jarige bewoner werd hierna aangehouden. Op zijn aanwijzing werden op een ander adres in Assen de beide andere verdachten aangehouden. Het koper bleek afkomstig te zijn van een bouwplaats vlak bij de plaats waar de getuigen de auto hebben gezien.

In de nacht van zondag op maandag controleerden agenten op de A-28 ter hoogte van de afslag Zuidwolde een bestelauto met slechte verlichting. De auto werd bestuurd door een 26 jarige inwoner van Vlaardingen. Bij hem in de auto zat een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Toen de agenten met toestemming van de bestuurder een kijkje in de laadbak van de auto namen zagen ze daar gereedschap en meerdere stukken dikke in korte stukken gezaagd of geslepen elektriciteitskabel. De beide mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal en voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt nog de herkomst van de elektriciteitskabels.

Aankondiging verkeerscontroles deze week

Vandaag, maandag 26 april, is er tussen 09.00 en 16.00 uur een radarsnelheidscontrole op de N371 (Midden Drenthe). Op woensdag 28 april zijn er tussen 13.30 en 21.00 uur intensieve verkeerscontroles in Zuid-Oost Drenthe.

Onverbeterlijk

COEVORDEN/HOOGEVEEN Zondagavond hield de politie op de Printer in Coevorden een 65-jarige inwoner van Hoogeveen aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 730 ugl een personenauto. Hij trok de aandacht van de politie doordat hij op een rotonde geen voorrang verleende en erg slingerend reed. Nadat op het politiebureau de ademanalyse was gedaan, een verklaring van hem was opgenomen en zijn rijbewijs was ingevorderd, is hij weer in vrijheid gesteld. Dit was echter van korte duur want agenten zagen hem even later weer voor het politiebureau langs rijden. De achtervolging werd ingezet die o.a. via de A-37 uiteindelijk eindigde op de Buitenvaart in Hoogeveen. Daar werd de auto, nadat de bestuurder een stopteken van de politie en een rood verkeerslicht had genegeerd, klem gereden. De bestuurder werd opnieuw aangehouden. Deze keer nam de politie ook zijn auto in beslag. De man was sinds december 2009 weer in het bezit van een rijbewijs. Daarvoor was het sinds 2020 ongeldig verklaard na het - inderdaad - herhaaldelijk rijden onder invloed.

Huiselijk geweld
BEILEN Zondagavond hield de politie een 46 jarige inwoner van Beilen aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw deed aangifte. Deze mishandeling wordt afgehandeld volgens de procedure huiselijk geweld.

Inbraak leegstaand pand

EMMEN De politie hield zondagavond na de melding van een getuige, in een leegstaand pand aan de Prins Hendrikweg in Emmen een 50 jarige man zonder vast woonadres uit die plaats aan. De man was de woning binnengedrongen via een vernielde ruit. De eigenaar van het pand deed aangifte van inbraak. Na het afleggen van een verklaring is de man opnieuw ingesloten omdat hij nog gesignaleerd stond voor een aantal andere zaken.

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval

EEN Bij een eenzijdig ongeval op de Haulerwijksterweg in Een raakte zondagmiddag een 67-jarige man uit Dalen gewond. Door nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur van zijn bestelauto. De auto raakte van de weg en kwam op de kop boven een sloot tot stilstand. De bestuurder is met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.