Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

IJsselmondepenning voor de heer Platteschorre

Dagelijks bestuurder Bram van Hemmen heeft op 24 april de IJsselmondepenning uitgereikt aan de heer H.J. Platteschorre, tijdens zijn afscheid bij de receptie voor het 15 jarig bestaan van Vereniging Bewonerscommissies (VBC) de in de ss Rotterdam .

De heer Platteschorre is medeoprichter van de vereniging Bewonerscommissies en sinds het begin ook voorzitter hiervan. In de circa 3 jaar vóór de totstandkoming van de VBC was de heer Platteschorre voorzitter van de bewonerscommissie Heindijk, alsmede voorzitter van de informele Gezamenlijke Bewonerscommissies.

Naast de taak als voorzitter van deze vereniging heeft de heer Platteschorre nog een aantal andere taken op zich genomen binnen IJsselmonde, zoals initiatiefnemer bij de oprichting van de koepel van vestigings-participatie-organisaties van Woonbron (de Concernparticipatieraad Woonbron), waarvan hij sinds het begin bestuurslid is. Ook was hij initiatiefnemer van de activiteitencommissie van seniorencomplex De Beverburgh en lid bij de begeleidingscommissies Herenwaardflat, Bovenstraat en Centrumplan. Hij organiseert bustochten voor senioren, werft leden voor bewonerscommissies en richt bewonerscommissies op. Voor iedereen in de buurt staat hij dag en nacht klaar.

De IJsselmondepenning is een zilveren replica van de burgemeesterspenning van de voormalige gemeente IJsselmonde. De penning reiken we slechts dan uit als iemand zich gedurende een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de IJsselmondse samenleving. Sinds 1988 is de IJsselmondepenning 23 keer uitgereikt.