Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 26 april 2010 2010Z06365

Kamervragen en antwoorden artikel Telegraaf 7 april 2010
- "ambtenaren willen rijden op aardgas bevoordelen"

Geachte voorzitter,

Mede namens de ministers van Financiën en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer bied ik u de antwoorden aan op de vragen van de leden Aptroot, Remkes en Neppérus (allen VVD) over het artikel in de Telegraaf van 7 april 2010, "ambtenaren willen rijden op aardgas bevoordelen".


1.
Kent u het krantenartikel "Ambtenaren willen rijden op aardgas bevoordelen"?


1.
Ja


2.
Is het waar dat een convenant wordt voorbereid?


2.
Vanuit het bedrijfsleven, dat in de werkgroep Aardgas-biogas-groen gas van het Platform Duurzame Mobiliteit is vertegenwoordigd, is het verzoek gekomen om de mogelijkheden te onderzoeken voor het sluiten van een convenant tussen bedrijfsleven en overheid over de toepassing van groen gas in het verkeer. Het bedrijfsleven vraagt daarbij de overheid onder andere om, naast de al bestaande begunstigende fiscale behandeling voor aardgas, waaronder begrepen groen gas, een aantal aanvullende begunstigende fiscale maatregelen voor groen gas. De ministeries van Verkeer en,Waterstaat, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Financiën beoordelen op dit moment dit verzoek. Bij de beoordeling van het verzoek zal worden gekeken in hoeverre de inzet van groen gas in het verkeer de meest efficiënte en kosteneffectieve maatregel is om bij te dragen aan de CO2-doelstellingen en in hoeverre eventuele aanvullende maatregelen daadwerkelijk noodzakelijk zijn.

a
agina 1 van 2 P
1) De Telegraaf, 7 april 2010





Datum


3. Ons kenmerk Kunt u toezeggen dat de Kamer eerst zal worden geïnformeerd en hierover met u VENW/DGMO-2010/4486 in overleg kan treden alvorens een convenant zal worden getekend?

3.
Alvorens een convenant zou worden gesloten zal het kabinet de Kamer informeren en indien gewenst met u overleggen.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

agina 2 van 2 P