Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.20 - Herbeplantingsactie groot succes!

Bewoners kiezen nieuwe planten uit voor hun tuinen Op zaterdag 24 april heeft burgemeester Coos Rijsdijk om 9.00 uur het startsein gegeven voor de herbeplantingsactie particulieren. Dit deed hij door het planten van een gele magnolia. Gedurende de dag namen 25 van de 27 bewoners deel aan de herbeplantingsactie, met als resultaat weer een mooie groene tuin.

Eerder werden 27 particulieren getroffen door de ruimingsmaatregelen na de vondst van de Oost-Aziatische boktor. De geruimde tuinen zijn door verschillende Boskoopse kwekers en bedrijven belangeloos herbeplant om het leed van de getroffen particulieren te verzachten. Burgemeester Coos Rijsdijk is enthousiast: "Ik vind het een mooi gebaar van de kwekers en bedrijven. De bewoners zijn getroffen door de ruiming en zaten daardoor met een kale tuin. Ondanks deze gevolgen hebben zij zich behulpzaam opgesteld bij de uitvoering van de maatregelen. De herbeplantingsactie is een voorbeeld van de saamhorigheid die er in Boskoop leeft. Ik ben blij dat het hart van het dorp weer groen wordt."

Peter Bontekoe, kweker en een van de initiatiefnemers laat weten dat: "de vergroening van Nederland vandaag in Boskoop begint! We werken als kwekers en bedrijven graag mee aan een groen hart en groen Nederland. Vandaag laten we dat zien in het hart van Boskoop.

Ook de bewoners zijn enthousiast. Ze zijn blij dat hun tuin weer planten krijgt en dat de kwekers hierin voorzien. Bewoonster en medeorganisator van de actie Tamara Tuithof vind het ontzettend genereus."Kwekers zijn zelf het hardst getroffen door de maatregelen, maar zij willen toch de bewoners tegemoet komen en schenken eigenlijk een nieuwe tuin. Fantastisch!".

Voor de actie stelden diverse kwekers plantmateriaal, en de gebr. Olieman tuinaarde beschikbaar. Voor gratis plant- en tuinadvies was hoveniersbedrijf Aart Timmers jr. aanwezig. Daarnaast werkten ook de scouting, AB ZuidHolland en anderen belangeloos mee aan deze actie. Hieronder vindt u een lijst van alle bedrijven die hun medewerking aan de actie hebben verleend.

* gulle gevers boktoractie.xls