Gemeente Amsterdam



www.amsterdam.nl

Persbericht
Concept

Datum 24 april 2010

Kenmerk 088

Onderscheiding N. Moussault en A. Vriend van Pink
Pirouette

Op zaterdag 24 april 2010, zal wethouder Ossel het Ereteken van Verdienste aan mevrouw Noor Moussault en mevrouw Agnita Vriend uitreiken. Deze ontvingen ze omdat ze voor de vrouwengemeenschap een speciale dansschool opende genaamd `'Pink Piroutte''. De uitreiking vindt plaats In het buurtgebouw aan het Bilderdijkpark 10b.

De dames Moussault en Vriend hebben een dansschool opgezet die exclusief voor vrouwen is. Het doel van dansschool Pink Pirouette is het promoten van dansen als een `Social Event'. De dansschool is voor vrouwen die zich niet thuis voelden bij reguliere dansscholen. Zij leverden daardoor een positieve bijdragen aan de zichtbaarheid, sociale contacten en emancipatie van lesbische vrouwen. Naast dat mevrouw Vriend en mevrouw Moussault lessen geven organiseren zij ook diverse evenementen en themafeesten die zeer door de bezoekers en vrienden gewaardeerd worden.

Het ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegene die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op het bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester, lid dagelijkse bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling. Men hoeft daarvoor niet in Amsterdam te wonen. Het ereteken wordt ook in uitzonderlijke gevallen uitgereikt aan iemand die de stad door zijn werk promoot.

Pb-088