Gemeente Soest

Wethouders Soest starten 'met belgerinkel naar de winkel' op de tandem

26 april 2010

Zaterdag 24 april hebben wethouders Jannelies van Berkel (verkeer en Soesterberg) en Harry Witte (milieu) de fietscampagne `Met belgerinkel naar de winkel' gestart.

Wethouder Van Berkel en Wethouder Witte starten de fietscampagne

Ze bezochten samen, op een tandem, een aantal deelnemende winkeliers in Soesterberg. Daar hebben ze iets gekocht en de eerste stempels en stickertjes op hun spaarkaarten gekregen.

Vanaf nu tot en met 12 juni kunnen alle inwoners weer volle spaarkaarten gaan sparen en inleveren. Er zijn meer dan 100 prijzen te winnen. De hoofdprijs is een nieuwe fiets.

De gemeente Soest doet voor de derde keer mee aan de landelijke campagne `Met belgerinkel naar de winkel'. Zij wil hiermee op een leuke manier het gebruik van de fiets voor korte fietsritjes, bijvoorbeeld naar de winkel, stimuleren.

Tegelijk worden mensen die al vaak met de fiets gaan in het zonnetje gezet. Fietsen is goed voor de gezondheid, beter voor het milieu en er zijn mooie prijzen te winnen. Fiets en u wint altijd!

Sparen

Tot en met 12 juni krijgen inwoners, wanneer zij op de fiets of lopend een boodschap doen, bij een van de 74 deelnemende winkeliers in Soest en Soesterberg een stempel of een sticker. Een volle spaarkaart met 10 stempels kan ingeleverd worden in de speciale inzameldoos bij de deelnemende winkeliers.

Met belgerinkel naar de winkel

De deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan het poster in de etalage. Na afloop van de campagne worden uit alle ingeleverde spaarkaarten (die voorzien zijn van naam en adres) prijswinnaars getrokken.

Meer informatie

De lijst met deelnemende winkeliers in Soest en Soesterberg en de prijzen kunt u vinden op deze website bij Met Belgerinkel naar de winkel.