Gemeente Leeuwarden

College 2010-2014 College 2010-2014

Bijlagen:


* Collegeprogramma 2010-2014
6667KB | PDF

* Publieksversie collegeprogramma 2010-2014 726KB | PDF

Collegeprogramma: Doorpakken in nieuwe tijden!

Bron: Gemeente Leeuwarden (23-04-2010)

De komende vier jaren worden belangrijke jaren voor Leeuwarden. Om de crisis gezond en sterk uit te komen, is het nodig te bezuinigen én te investeren.

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders, samengesteld uit PvdA, PAL Groen Links en CDA, ziet dit als een uitdaging: nieuwe tijden, nieuwe kansen.

We moeten soms scherpe keuzes maken, maar we doen er alles aan om goede zorg te blijven bieden, de armoede te bestrijden en sport en cultuur te stimuleren. We investeren heel gericht in wijken die een impuls nodig hebben. We gaan efficiënter werken en vaker nieuwe media inzetten. Daar beginnen we mee in eigen huis, maar we zien ook goede mogelijkheden om op het gebied van zorg, jeugdbeleid en cultuur zaken anders en goedkoper aan te pakken. Om Leeuwarden economisch sterker te maken, maken we geld vrij voor betere bereikbaarheid. En we zetten nog serieuzer in op kennisontwikkeling, met name op het gebied van watertechnologie en duurzaamheid.

De komende jaren zijn van groot belang voor de toekomst van onze stad. En iedereen gaat dat merken: burgers, bedrijven, wijkpanels, dorpsbelangen, corporaties, verenigingen en organisaties. De crisis biedt ook een kans om een sprong vooruit te maken. Groene energie, groene banen, betere bereikbaarheid en een verbetering van de bestaande woningen. Het nieuwe collegeprogramma biedt perspectief voor mens, milieu en economie.

Wij pakken door!