Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Naakte Doesburger gaat agenten te lijf

Publicatiedatum: 26-4-2010 12:00:57

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagmiddag 25 april een 22-jarige man uit Doesburg aangehouden omdat hij nagenoeg naakt over straat liep. Bij zijn aanhouding ging hij beide agenten te lijf. De man en de agenten raakten bij de schermutseling lichtgewond.

Rond twee uur werden surveillerende agenten door voorbijgangers nabij het Johnny van Doornplein geattendeerd op een man die naakt op straat zou liggen. Toen de agenten de man aantroffen viel hij hen plotseling aan en sloeg een van de agenten tegen de grond, waarna hij direct de ander aanviel. De man bleek slechts gekleed in een t-shirt en was verder naakt. Met te hulp geschoten collega's kon hij onder gebruikmaking van pepperspray worden overmeesterd. De man is ingesloten. Door beide agenten is aangifte gedaan wegens mishandeling. (045200)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (19) belandt in ziekenhuis na aanrijding
Publicatiedatum: 26-4-2010 11:59:38

ARNHEM - Een 19-jarige fietsster uit Arnhem is zondagmiddag 25 april in het ziekenhuis beland nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Nijmeegseweg met het De Monchyplein in haar woonplaats. Het slachtoffer reed rond half vijf vanaf de Huissensestraat de kruising op en kwam in botsing met een motorrijder, een 53-jarige man uit Terschuur, die over de kruisende weg reed. De Arnhemse, die kampte met diverse schaafwonden en een pijnlijke heup, wordt ervan verdacht bij rood licht de kruising te zijn opgereden. Van drankgebruik was geen sprake, aldus de politie. (045210)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Autobrand in Arnhemse wijk Rijkerswoerd

Publicatiedatum: 26-4-2010 11:58:54

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Rijkerswoerd heeft in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april een autobrand gewoed. Een naast de brandende auto geparkeerde auto liep daarbij ook schade op. De brandweer wist beide auto's te blussen. De brand werd omstreeks kwart over twee ontdekt door buurtbewoners, die de hulpdiensten waarschuwden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Door de politie zijn nog geen sporen aangetroffen die duiden op brandstichting, maar de politie sluit die oorzaak vooralsnog niet uit. Beide auto's zijn voor onderzoek afgesleept.
(045282)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Tweetal aangehouden wegens diefstal paardrijdzadel
Publicatiedatum: 26-4-2010 11:59:42

HARSKAMP- De politie heeft zondagmiddag 25 april een 13-jarig meisje uit Hoofddorp en een 14-jarig Amsterdamse aangehouden wegens diefstal van onder meer een paardrijdzadel.

Een 17-jarig meisje uit Harskamp was zondag aan het paardrijden toen ze bij terugkomst ontdekte dat haar zadel en andere benodigdheden voor het paardrijden waren gestolen uit haar kluisje. Toen ze dit bij de manege meldde is men direct een onderzoek gestart. De twee meisjes werden in de omgeving aangetroffen op hun fietsen met de gestolen spullen. De gewaarschuwde agenten namen het tweetal over van de getuigen waarna ze op het politiebureau in verzekering werden gesteld voor nader onderzoek.
(045197)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Renkummer aangehouden wegens mishandeling

Publicatiedatum: 26-4-2010 11:57:58

RENKUM- De politie heeft zondagavond 25 april een 22-jarige Renkummer aangehouden in zijn woonplaats. De man wordt ervan verdacht zijn 47-jarige schoonvader geslagen te hebben bij een onenigheid.

Een getuige meldde rond half elf dat er een conflict op straat zou zijn in een woonwijk in Renkum. De 22-jarige Renkummer zou hierbij zijn schoonvader hebben geslagen. De gewaarschuwde agenten troffen een grote groep buurtbewoners aan op straat. Het slachtoffer wilde aangifte doen van de mishandeling waarna de Renkummer op aanwijzen van het slachtoffer aangehouden kon worden. De Renkummer zou zich hevig hebben verzet waarbij de agenten gebruik moesten maken van pepperspray om de man onder controle te brengen. De overige buurtbewoners zijn door meerdere agenten verzocht hun woning in te gaan waarna de rust wederkeerde.
(045253)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden wegens openbaar dronkenschap
Publicatiedatum: 26-4-2010 11:56:13

EDE- De politie heeft zondagavond 25 april een 23-jarige Edenaar aangehouden wegens openbaar dronkenschap en het plegen van verzet tegen hulpdiensten. Ambulancepersoneel zag even voor tien uur de Edenaar op de Amsterdamseweg liggen. De man zou van zijn fiets zijn gevallen. Toen het ambulancepersoneel de man wilde onderzoeken zou hij wild om zich heen zijn gaan schoppen en slaan. De gewaarschuwde agenten zagen dat de man onder invloed van alcohol was en waarschijnlijk hierdoor van zijn fiets was gevallen. De Edenaar werd hierop aangehouden. De man verzette zich hevig bij de aanhouding waarbij hij een agent zou hebben geschopt. Nadat hij onder controle was gebracht is hij meegenomen naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. (045255)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese gewond na botsing

Publicatiedatum: 26-4-2010 11:51:04

EDE- Een 56-jarige Edese is zondagmiddag 25 april gewond geraakt na een ongeval op de Apeldoornsweg. De vrouw is met letsel aan haar rug en nek door het ambulancepersoneel overgebracht naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

Een 59-jarige Edese automobilist reed even voor half vijf samen met zijn 56-jarige vrouw over de Apeldoornseweg vanaf Hoenderloo in de richting van Otterlo. Op nog onbekende wijze raakte de Edenaar met zijn auto van de weg waarbij hij tegen een boom tot stilstand kwam. De Edenaar raakte hierbij niet gewond. De verkeersongevallenanalyse van de politie Gelderland-Midden onderzoekt de toedracht van de botsing. (045228)