Ingezonden persbericht


FOR IMMEDIATE RELEASE

From
Date
Subject :
:
:
SocialMedia8
Amsterdam, 26 april 2010
Zylom kiest SocialMedia8 als social media marketing bureau


Zylom by RealGames, de Europese marktleider op het gebied van online games, heeft na een pitch gekozen voor social media marketing bureau SocialMedia8, onderdeel van WPP's GroupM (NASDAQ: WPPGY), en Grupo LaComunidad.

Hein Medema, marketing communicatiemanager van Zylom licht toe: "Onze vrouwelijke doelgroep loopt voorop in het gebruik van social media. Het is voor Zylom dan ook essentieel om een internationale social media marketing strategie te ontwikkelen. SocialMededia8 won onze pitch omdat ze in hun innovatieve strategie loyaliteit en retentie lieten samensmelten met social gaming en mobile commerce oplossingen."

Over de samenwerking zegt Igor Beuker, oprichter van SocialMedia8: "Zylom heeft de mentaliteit en het DNA om te willen luisteren naar klanten en dat is de basis voor succesvolle social marketing programma's. Om Zylom de komende jaren te helpen met het veranderen van een traditioneel marketing model naar een programma dat meer content, dialoog en loyaliteit gedreven is, is een prachtige uitdaging."

Over Zylom by RealGames
Zylom is de Europese marktleider op het gebied van online games. Deze games worden in veertien Europese landen aangeboden en zijn casual van opzet, wat betekent dat de games relatief eenvoudig zijn. De spelers hebben slechts enkele minuten nodig om het spel te begrijpen. Zylom biedt meer dan 200 online en downloadable woord-, kaart- en puzzelspelletjes gratis aan. Maandelijks spelen ruim 18 miljoen mensen - waarvan het merendeel bestaat uit vrouwen in de leeftijdscategorie 20 tot 49 jaar - in Europa deze spelletjes. Dit doen ze zowel op de website van Zylom, www.zylom.com, als via het Europese distributienetwerk van Zylom. In Nederland is het unieke aantal bezoekers van de website 3 miljoen mensen.

Zylom is zowel producent als distributeur van de online casual games. Bovendien richt de organisatie zich meer en meer op het ontwikkelen en aanbieden van spellen voor sociale netweken en de mobiele telefoon. Kijk voor meer informatie op www.zylom.nl, or www.realgames-advertising.com or www.realnetworks.com

Over SocialMedia8
SocialMedia8 is een trendsettend internationaal social media marketing bureau met kantoren in Amsterdam, Londen, Milaan en Madrid. SocialMedia8 is onderdeel van het Amsterdamse Grupo LaComunidad en WPP's GroupM (NASDAQ: WPPGY). SocialMedia8 werkt voor internationale merken als LG, Heineken, Microsoft, Audi en Nike. Onder Grupo LaComunidad vallen ook digital marketing agency LaComunidad, online video metrics company ViralTracker en ViralBlog.com. Meer informatie is te vinden op: www.lacomunidad.nl, www.socialmedia8.com, www.viraltracker.com, www.viralblog.com en www.wpp.com

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht