Ingezonden persbericht


Samen met jezelf

Een gids voor het leven

Prof. dr. Thomas Dumm

Samen met jezelf
Een gids voor het leven
Prof. Dr. Thomas Dumm
Kosmos Uitgevers
Gebonden, 192 pagina's
ISBN: 9789021547558
Prijs: 24,95 euro

Verschijningsdatum:
27 april 2010

Alleen-zijn hoeft niet per sé eenzaam te zijn

In Samen met jezelf stelt prof. dr. Thomas Dumm zich de vraag wat het betekent om eenzaam te zijn. Door middel van beschouwingen over filosofie, politieke theorie en literatuur probeert hij hier het antwoord op te vinden. Zijn zoektocht is persoonlijk en aangrijpend, maar ook verhelderend.

Een gids voor het leven in deze tijd

Alleen-zijn hoort bij het leven, en dat zou je moeten durven ervaren. Na een scheiding, vlak na een verhuizing of tijdens een langdurig ziekbed is iedereen wel eens alleen. Of dat leidt tot eenzaamheid heb je zelf in de hand. Thomas Dumm laat in zijn boek zien dat ieder mens in wezen alleen is. Hij beschrijft hoe dit ons dagelijks functioneren en onze omgang met andere mensen beïnvloedt.

Samen met jezelf is geen zelfhulpboek. Het is een gids voor het leven in deze tijd, waarin eenzaamheid steeds vaker voorkomt. Door middel van zijn glasheldere beschouwingen probeert Dumm het hoe en waarom van eenzaamheid te ontrafelen. Ook al heeft hij geen pasklaar antwoord, het kan velen toch een steun in de rug zijn, eenzaam of niet.

Over de auteur

Thomas Dumm is hoogleraar politieke wetenschappen aan het Amherst College in de Verenigde Staten. Hij was als kind erg eenzaam en is nu alleen als weduwnaar, wat zijn boek erg persoonlijk maakt.