Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 april 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 28-jarige man uit Almelo heeft zondag 25 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 41-jarige vriendin.

(2010036873)

Huisverbod

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.

De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Vijf mannen aangehouden

Hengelo

Een 21- en 26-jarige man uit Gouda, een 32- en 48-jarige man uit het Duitse Coesfeld en een 24-jarige man uit Enschede, werden zondagavond 25 april omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Marskant in Hengelo. Tijdens een controle gaf de 21-jarige bestuurder uit Gouda een valse naam op, bij navraag bleek de bestuurder nog enkele openstaande boetes te hebben en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In de auto troffen de agenten twee gestolen kentekenplaten aan, die kort ervoor in Losser gestolen waren van een auto. Alle vijf werden aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het bureau vluchtte de 26-jarige man al rennend weg. Gelukkig was de politie sneller en kon de man direct aanhouden. De vijf mannen en de auto zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2010036974)

Dronken bestuurder raakt rijbewijs kwijt na aanrijding

Hengelo

Een 49-jarige automobilist uit Hengelo raakte zondag 25 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een aanrijding veroorzaakte.

Zondagavond 25 april omstreeks 23.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Een 49-jarige automobilist uit Hengelo reed met zijn auto achter tegen een 31-jarige automobiliste uit Rijssen. Omdat het vermoeden bestond dat de 49-jarige automobilist, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,55 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (2010037003)

Motorrijdster gewond na aanrijding Losser
Een 49-jarige motorrijdster uit Enschede raakte zondagmiddag 25 april gewond na een aanrijding met een automobilist in Losser.

Zondagmiddag 25 april omstreeks 12.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronausestraat in Losser. Een 49-jarige vrouw uit Enschede reed met haar motor over de Gronausestraat. Vanuit de Bernard Leurinkstraat kwam een 71-jarige automobilist uit Losser. Deze merkte de motorrijdster niet op en raakte de motorrijdster, waarna zij ten val kwam. Mogelijk dat de 71-jarige de aanrijding niet had opgemerkt en reed door na de aanrijding. De 49-jarige raakte gewond en moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010036905)

Autokraker aangehouden
Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede werd zaterdag 24 april aangehouden, omdat hij betrapt werd tijdens een autokraak aan de Maanstraat in Enschede. Een oplettende getuige zag omstreeks 07.15 uur twee mannen inbreken in een auto en schakelde direct de politie in. De getuige gaf een goed signalement van de daders waarna de politie al snel een 32-jarige verdachte kon aanhouden op de Schietbaanweg. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de tweede verdachte. (2010036566)

Handhavingscontrole Zuid-Berghuizen

Oldenzaal

De politie heeft donderdag 22 april een grote handhavingscontrole gehouden in Oldenzaal. De controles werden gehouden op diverse locaties in de wijk Zuid-Berghuizen. Doel is de veiligheid in het verkeer te vergroten, controleren van parkeergedrag in de gehele wijk, jeugd, winkelcentra, milieu. Daarnaast wordt er ook gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het parkeren op invalidenparkeerplaats zonder parkeerkaart, parkeren op het trottoir, het niet dragen van een autogordel, geen geldig APK, het overschrijden van het maximumsnelheid en diverse andere overtredingen. De belastingdienst heeft ook meegedaan met de controle, deze heeft ruim een miljoen aan openstaande vorderingen aangetroffen. (2010025193)

Jeugd negeert hekwerk slooppand en komt in aanraking met asbest Hengelo
Sinds geruime tijd wordt een sloopflat aan de Olympiaplein in Hengelo veelal bezocht door de jeugd. Ondanks het hekwerk en waarschuwingsborden betreden de jeugdigen de flat en houden zich in diverse ruimtes op. Momenteel is een bedrijf bezig met asbestsanering. Daarom is het verboden de flat te betreden in verband met gezondheidsrisico's. De politie wil nogmaals benadrukken dat het ophouden in en rond de flat verboden is.

Schennispleger, politie zoekt getuigen Almelo
Op zondagavond 25 april rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er een schennispleger in de buurt van de Hofkampstraat in Almelo zich zou ophouden.

De politie heeft op zondagavond in de omgeving Hofkampstraat uitgekeken naar de mogelijke schennispleger. Echter niemand meer aangetroffen. Het slachtoffer kon aan de politie een duidelijk signalement geven. De mogelijke dader had het volgende signalement: * Leeftijd ongeveer 20 jaar
* Lengte tussen de 1.60 - 1.70 meter * Kort blond haar, ongeveer lengte 5 cm met een scheiding in het midden * Droeg een beige jack, kort model * Droeg een lichte wijde broek, ¾ model, mogelijk spijkerstof * Reed op een klein crossfietsje, een BMX-model. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien of herkennen de mogelijke dader. Deze worden verzocht zich te melden. Zij worden verzocht om contact op te nemen met politie Twente, team Almelo. Te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010037000)