Ingezonden persbericht


Maywood is terug!

Maywood is terug! Het duo dat in de jaren '80 hit na hit scoorde in zowel nationale als internationale hitlijsten gaat de bühne weer bestormen. Met hits als 'Late At Night', 'Rio' en 'Give Back My Love' zetten Alice May en Inge Peters een ultieme revivalshow neer met alle grote hits van toen.

De nummers van Maywood werden geschreven door Alice May, wiens echte naam Alie de Vries is. Samen met haar zus Doetie begon ze al op jonge leeftijd met zingen in de Ladypops. Via de Karina's, Colt 45 en soloprojecten onder de namen Caren Wood en Alice May, besloten ze om als duo Maywood door het leven te gaan.

De muziek van Maywood werd in 52 landen uitgebracht en het duo was uiterst populair. Ze speelden op festivals in Duitsland, Polen, Japan en Korea en sleepten veel internationale prijzen en onderscheidingen in de wacht. Daarnaast toerden de dames door landen als Zweden, Finland, Indonesië, de Sovjet Unie en Bulgarije. In Nederland worden ze door Stichting Conamus onderscheiden met een Zilveren Harp.

In 1982 sloten de dames een deal met een bekend automerk in Japan, waarvoor ze in een commercial te horen en te zien waren. Maywood reisde vijf keer af naar Japan voor promotie en concerten. Tegelijkertijd ontstond er steeds meer interesse vanuit Spaanstalige landen en er verschijnt een elpee met naar Spaans vertaald materiaal. In Zuid-Afrika werd Maywood uitgeroepen tot artiest van het jaar.

Na al deze grote internationale successen valt in 1995 het doek. De zusjes Alice May en Caren Wood blijven wel solo optreden, maar bij Alice begint het eind 2009 te kriebelen om weer als Maywood op te treden. Alice May loopt Inge Peters tegen het lijf. Voorheen trad zij op in musicals en dinershows en zong ze backingvocals en demo's in.

Maywood is weer compleet!