Opsporingsbericht : overval op juwelier met dodelijke afloop- Elsene

26/04/2010 14:53

Federale Politie - Police Federale

Op verzoek van de procureur des konings te Brussel en onderzoeksrechter COUMANS vraagt de politie volgend opsporingsbericht te verspreiden:

Op verzoek van de procureur des konings te Brussel en onderzoeksrechter COUMANS vraagt de politie volgend opsporingsbericht te verspreiden:

Op maandag 12 april rond 13.38 uur pleegden 3 daders een gewelddadige overval op de juwelier "City Tex" gelegen in de matongéwijk, op de Waversesteenweg 13 in ELSENE.

De drie daders hadden zich vermomd met mutsen, pruiken, valse snorren en brillen.

Tussen de juwelier en de daders ontstaat een vuurgevecht, waarbij de juwelier dodelijk wordt getroffen en ter plaatse sterft.

De broer van de juwelier, die in nummer 9 een winkel uitbaat, hoorde de schoten en trachtte nog de toegangsdeur te blokkeren. Eén van de daders reageerde koelbloedig en beschoot ook deze man; hij werd levensgevaarlijk gewond.

De drie daders vluchtten weg langs de galerijen, maar worden achternagezeten door getuigen. Twee daders werden onmiddellijk gearresteerd en geïdentificeerd. Beiden hadden een Ests paspoort en zijn van Russische origine.

De derde dader die vermoedelijk het dodelijke schot heeft afgevuurd, is op de vlucht geslagen met een fiets via de Marnixlaan en de Marsveldstraat.

Er werden van deze derde dader 4 robotfoto's opgesteld volgens verschillende getuigen.

- Een blanke man tussen de 30-40 jaar en ongeveer 1m70-1m85 lang

- Hij is slank en atletisch gebouwd, zijn gezicht is rond en heeft een doordringende blik, hij heeft bruin haar dat naar de zijkant is gekamd.

- De man droeg een kostuum, een zwarte snor, die al dan niet vals was, een pruik en een bril of zonnebril.

- Hij spreekt Russisch met een accent en werd door zijn kompanen aangesproken met "Mattias" of "Wild".

Herkent u de man op de robotfoto of weet u meer over deze feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/91 119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op www.politie.be onder de rubriek "te identificeren"

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel