Deelgemeente Oud-West Amsterdam


op de Ten Katemarkt

---

DB besluit: één kramenzetter op de Ten Katemarkt

26 april 2010

Het Dagelijks Bestuur van Oud-West heeft definitief besloten om nog maar één kramenzetvergunning te verlenen voor de Ten Katemarkt. De nieuwe vergunning wordt verleend aan de firma Meijer, die nu ook al als kramenzetter actief is op de markt. De nieuwe kramenzetvergunning gaat in per 1 juli 2010.

Begin maart 2010 stelde het DB van Oud-West het Uitvoeringsbesluit Kramenzetten Ten Katemarkt 2010 vast. Daarin gaf het DB aan nog maar één vergunning af te geven. Nieuw in het beleid was verder dat een aanvrager alleen voor een vergunning in aanmerking zou kunnen komen als er op geen enkele andere wijze belangen waren op de markt. Tot eind maart kon een ieder die daar belangstelling voor had een vergunning aanvragen. In totaal zijn vier aanvragen binnengekomen. Drie van de vier aanvragers voldoen niet aan alle gestelde voorwaarden. De firma Meijer voldoet als enige aan de gestelde voorwaarden.

In de huidige situatie zijn vier kramenzetters actief. Dit is omwille van logistieke overzichtelijkheid, efficiënte opbouw van de kramen en effectieve aanspreekbaarheid wanneer nodig, niet bevordelijk voor de orde op de markt. Daarom besloot het DB om vanaf 1 juli 2010 nog maar één vergunning af te geven. Dit is op andere bekende Amsterdamse markten zoals de Albert Cuypmarkt en de Dappermarkt ook het geval.
---