Ingezonden persbericht


Persbericht

Zoetermeer, 26 april 2010

Derde akte theateropleidingen in Zoetermeer van start

NME foundation blijft talent ontwikkelen

Zoetermeer kent dankzij de NME foundation sinds jaar en dag een theateropleiding welke inmiddels een groot aantal professionals in de wereld van theater en entertainment heeft opgeleverd. Een aantal jaar geleden heeft de opleiding nieuwe vormen gekregen dankzij een samenwerking tussen de NME foundation en ROC ID College onder de naam de Dutch Academy of Performing Arts. Op 13 april 2010 heeft het College van Bestuur van ROC ID College besloten de samenwerking niet langer voort te zetten. Tegelijkertijd heeft de NME foundation besloten met haar bewezen onderwijsconcept door te pakken en middels een particuliere doorstart de ontwikkeling van talent binnen haar organisatie te continueren.

Het bovengenoemde besluit heeft als resultaat dat in schooljaar 2010/2011 geen nieuwe studenten voor DAPA bij ROC ID College worden ingeschreven. Voor de huidige studenten van DAPA heeft dit geen gevolgen. De NME foundation en ROC ID College hebben afgesproken dat de huidige studenten hun opleiding volledig en met dezelfde kwaliteit kunnen afmaken.

Ondanks het weergegeven besluit, start de NME foundation wel een nieuw eerste jaar. De NME foundation realiseert zelfstandig een doorstart als particuliere opleiding, waarbij zij een nieuw eerste jaar voorziet van een professionele opleiding. Binnen deze particuliere opleiding volgen de studenten globaal een gelijk programma als de huidige studenten van DAPA. Hiermee geeft de NME foundation talenten nog altijd de mogelijkheid hun droom van een carrière als artiest waar te maken binnen haar particuliere doorstart. Voor studenten voor wie de doorstart onverhoopt niet de beste keuze lijkt, start ROC ID College een alternatieve opleiding: Artistiek Cultureel Werker, een combinatieopleiding van Sociaal Cultureel Werker en Artiest.

Noot voor de redactie (