United Solar Ovonic en ContourGlobal ontwikkelen samen de zonne-installaties op de daken van de gebouwen van Coca-Cola Hellenic in Italië 26/04/2010 19:44

PR Newswire

ROCHESTER HILLS, Michigan en NEW YORK, April 26, 2010 /PRNewswire/ --
- Initiale installatie van 3,4 MW op vier faciliteiten van Coca-Cola Hellenic in Italië zal in 2010 voltooid worden

Energy Conversion Devices, Inc. (ECD) (Nasdaq: ENER), heeft vandaag via zijn volle dochteronderneming United Solar Ovonic (USO), samen met ContourGlobal de plannen aangekondigd om samen in te staan voor de ontwikkeling van de zonnesystemen op de daken van de gebouwen die Coca-Cola Hellenic Bottling Company S.A. (CCH) bezit en beheert in Italië. Deze overeenkomst bepaalt dat ContourGlobal de eigenaar en beheerder zal zijn van deze systemen die gebouwd zullen worden door ECD dat gebruik zal maken van de fotovoltaïsche laminaten van haar merk UNI-SOLAR(R) en daarnaast zullen de ontwikkelingsmiddelen geleverd worden door ECD haar dochteronderneming, Solar Integrated Technologies. Met de initiale fase van het project, dat naar verwachting tijdens het kalenderjaar 2010 voltooid zal worden, zal ongeveer 3,4 MW van laminaten van UNI-SOLAR(R) gemoeid zijn op vier CCH-faciliteiten in Italië. De partijen zijn van plan om hun samenwerking uit te breiden en zo in de nabije toekomst nogmaals op vier CCH-sites 4 MW te installeren.

Joseph Brandt, voorzitter en algemeen directeur van ContourGlobal, vertelt, "We werken op een succesvolle manier met CCH samen aan een aantal innovatieve energieprojecten als onderdeel van haar duurzaamheidsinitiatief, en we zijn nu zeer tevreden dat we kunnen samenwerken met USO om zonne-installaties op daken te leveren als een belangrijk onderdeel in het behalen van dit doel. De oplossingen van UNI-SOLAR zijn op maat gemaakt van deze projecten omdat ze zowel voldoen aan onze financiële maatstaven als aan de vereiste van CCH voor een lage impact op de daken. We verwachten dat we de eerste fase van dit project vlug kunnen voltooien en dan onze samenwerking met USO kunnen uitbreiden om bijkomende systemen te ontwikkelen om zo aan de doelstellingen van CCH te voldoen."

Mark Morelli, voorzitter en algemeen directeur van ECD, vertelt, "Als marktleider op het vlak van commerciële zonne-installaties op daken, hebben we ervaring in het ontwerpen en leveren van betrouwbare oplossingen wat betreft zonne-energie op een breed gamma aan daken, zoals de daken op de CCH-gebouwen die we samen met onze partner ContourGlobal zullen ontwikkelen. Dit is nogmaals een voorbeeld dat ons bedrijf haar evolutie wat betreft het zich richten op grootschalige projecten op meerdere daken vooruitgang boekt. Onze oplossingen van UNI-SOLAR vullen de bestaande lijn van energieproducten van ContourGlobal aan en we werken samen met ContourGlobal aan andere projecten in Europa, Afrika en Noord-Amerika. Daarenboven hopen we binnen de volgende paar jaren nog vele andere installaties uit te voeren. We kijken ernaar uit om samen met hen te werken aan het helpen van CCH bij het voldoen aan haar doelstellingen op het vlak van bedrijfsduurzaamheid en deze projecten in Italië zijn hier het startschot van."

Over Energy Conversion Devices
Energy Conversion Devices, Inc. is marktleider wat betreft de bouw van geïntegreerde en commerciële fotovoltaïsche systemen op daken, een van de snelst groeiende segmenten van de zonne-energiesector. Het bedrijf fabriceert en verkoopt thin-film zonnelaminaten die zonlicht omzetten in energie en hiervoor maakt het gebruik van eigen technologie. ECD's merkproducten van UNI-SOLAR zijn uniek door hun flexibiliteit, licht gewicht, installatiegemak, duurzaamheid, en daadwerkelijk effectiviteit. ECD exploreert ook andere alternatieve technologieën, waaronder een nieuw type van niet-vluchtige digitale geheugentechnologie die aanzienlijk sneller en goedkoper is en ideaal te gebruiken is voor verschillende soorten toepassingen waaronder draagbare telefoons, digitale camera's en personal computers. Meer informatie kunt u vinden op http://www.energyconversiondevices.com.

Over ContourGlobal
ContourGlobal, dat haar hoofdkwartier in New York heeft, is een bedrijf dat instaat voor het beheer en de ontwikkeling van stroom en energie. Het heeft wereldwijd ongeveer 900 werknemers in dienst en heeft ruim 1.300 MW capaciteit onder beheer, in constructie of in actieve ontwikkeling in vele verschillende markten waaronder de Verenigde Staten, de Europese Unie, Brazilië, Colombia, Togo, Rwanda, Nigeria en Oekraïne. Het bedrijf ontwikkelt en beheert elektrische projecten en projecten met warmtekrachtkoppeling over de hele wereld voor zowel overheden als multinationale bedrijven. ContourGlobal richt zich zowel op nog niet verzadigde groeimarkten als op innovatieve niches binnen de ontwikkelde markten - zoals hernieuwbare energie en warmtekrachtkoppeling. Meer informatie vindt u op de website van ContourGlobal: http://www.contourglobal.com.

Dit bericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten in de zin van de safe-harbor bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Toekomstgerichte verklaringen bevatten verklaringen met betrekking tot onze plannen, doelstellingen, doelen, strategieën, toekomstige evenementen, toekomstige nettoverkoop of -prestatie, capital expenditures, financieringsbehoeften, plannen of voornemens met betrekking tot uitbreiding, zakelijke trends en andere informatie die geen historische informatie is. Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie die voor ons beschikbaar is op de datum van dit bericht en zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren, en waarvan velen zich buiten onze invloed bevinden, die ertoe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten aanzienlijk verschillen van de resultaten die besproken worden in de toekomstgerichte verklaringen. Risico's die kunnen leiden tot een verschil van de resultaten omvatten: ons vermogen om op een succesvolle manier de aankoop van Solar Integrated Technologies te integreren; ons vermogen om onze klantenrelaties te behouden; de wereldwijde vraag naar elektriciteit en de markt voor zonne-energie; de levering en prijs van onderdelen en grondstoffen voor onze producten; en het vermogen van onze klanten om toegang te verkrijgen tot het benodigde kapitaal om de aankoop van onze producten te financieren. De risicofactoren die geïdentificeerd worden in de dossiers die ECD bij de Securities and Exchange Commission heeft ingediend, waaronder het bedrijf haar meest recente jaarverslag op Formulier 10-K en het meest recente kwartaalverslag op Formulier 10-Q, kunnen van invloed zijn op alle toekomstgerichte verklaringen die in dit persbericht vermeld zijn.

Voor ECD / United Solar Ovonic: Mark Trinske, Vice-voorzitter, Investor Relations & Communications, +1-248-299-6063; Voor ContourGlobal: Ernesto Gonzalez, algemeen directeur, Business Development, +39-02-72546-229






-