Lange Frans opent Week van de Veiligheid

26/04/2010 20:54

5x Beter, Werken is Gezond

Rapper gaat voor veilig en gezond werken

Met een speciaal voor de metaalbranche ontworpen rap heeft Lange Frans maandag 26 april de 'Week van de Veiligheid' geopend. In De Fabrique in Utrecht kreeg hij snel de handen op elkaar voor veilig en gezond werken. Het ruim 200 hoofden tellende publiek kreeg ook vast een 'sneak preview' van de films over lasrook die door de rapper gepresenteerd worden. Het congres is de aftrap van de 'Week van de Veiligheid' die deze week plaatsvindt, een initiatief van '5x Beter, Werken is gezond'.

'5x Beter, Werken is gezond', is het samenwerkingsverband waarin werkgevers en bonden de handen ineengeslagen hebben om het veiligheidsbewustzijn en de arbeidsomstandigheden van de ruim 400.000 werknemers in Metaalbewerking en de Metalektro te bevorderen. Centraal thema van de Week van de Veiligheid is 'Veiligheid, wat doe jij eraan?' Dit is een essentiële vraag, waaraan iedereen een belangrijke bijdrage kan leveren door vanuit zijn eigen werksituatie hierover mee te praten. Dat werd door de aanwezigen dan ook volop gedaan door de boeiende workshops te bezoeken en de discussie aan te gaan met de interessante sprekers.

Podcast

Lange Frans was overigens niet de enige artiest die een bijdrage leverde aan de 'Week van de Veiligheid'. 3FM-dj Gerard Ekdom nam speciaal voor de Metaalbranche een Podcast op; arbeidsvitaminen afgewisseld met nieuws uit de branche. De podcast kan vanaf 28 april gedownload worden. In deze digitale radio-uitzending maakt dj Gerard Ekdom ook de 'Medewerker van de Veiligheid' bekend.

Congres

Inhoudelijk inleider van het congres was Professor Dul, verbonden aan de Erasmus Universiteit. Jan Dul is gespecialiseerd in het mensgericht ontwerpen van producten en processen, menselijk presteren, arbeidsomstandigheden en belevingsgericht ontwerpen. Hij bekijkt vanuit een prikkelende invalshoek het veiligheids- en gezondheidsbeleid van ondernemingen. 'Arbo' is wat hem betreft volgend aan efficiënt en winstgevend ondernemen.

'5x Beter, Werken is gezond'

'5x Beter, Werken is gezond' biedt bedrijven en medewerkers werkzaam in de Metaalbewerking en de Metalektro informatie, onafhankelijk advies en hulpmiddelen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden in de branche. '5x Beter, Werken is gezond' is een gezamenlijk initiatief van Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,